NÄSTA

OS I RIO: Snackisar och förutsättningar tisdag!

Augusti 16, 2016 @ 09:03:52   Foto World Sailing Sailing Energy

jpeg-6
jpeg-6

1 AV 4

Det är mycket spännande som händer i OS-seglingarna, idag blir det tre medaljrace; laser, laser radial och finnjolle! Det ser också ut som det kan bli en riktigt storslam för Kroatien och för spelens äldsta seglare Santiago Lange. 

Dagens schema innehåller alltså tre medaljrace och viktiga race i 49er, 49er FX samt 470. Som vi skrev tidigare i morse blev det alltså inga race för laser, laser radial och 470 under gårdagen, först för att det blåste för lite och sen för at det blåste för mycket. 

 

 

 

Förutsättningarna för medaljer i laser och laser radial gav vi er igår, det hittar ni här.

 

I finnjolle är förutsättningarna följande:

 

 

Giles Scott har redan säkrat guldet, inga överraskningar där, inte det minsta spännande alls... Tvåan Vasilij Zbogar har bra chans på silvret han leder med 13 poäng över kroaten Ivan Gaspic, marginalen är ganska stor så vi räknar inte med så mycket spänning där. Kampen om bronsen kommer dock bli riktigt spännande, speciellt som Max Salminen är inblandad. Max som ligger delad fyra kan faktiskt ta silver också då måste Zbogar komma sist och Max vinna, det känns ju som ett långskott men vi känner ju igen upplägget från London OS, då tänkte vi att Lööf och Salminen kämpade om silvret och det slutade i guld. 

Det är verkligen ett jämnt fält och alla tio i finalen kan ta medalj.

 

Vad serveras till frukost för det Kroatiska laget?


Kroaterna är stekheta i OS seglingarna. I 470 leder Sime Fantela och Igor Marenic med 11 poäng efter 7 av 10 race. Man räknar dessutom bort en fjärdeplats. I laser leder Tonci Stipanovic och har säkrat en medalj, antagligen kan han bara matchrace:a bort tvåan Tom Burton så vinner han. Dessutom är alltså Ivan Gaspic inblandad i bronskampen i finnjolle. Detta från en nation som aldrig har tagit en seglingsmedalj tidigare och som har liten budget jämfört med tex Team GBR och Team AUS. 

 

Tina Mihelic seglar i laser radial och hon intervjuas av Andy Rice för World Sailing om framgångarna för laget.

 

 

 

 

Gammal är äldst!

En annan helt fantastisk prestation står Argentinas Santiago Lange och Cecilia Carranza Saroli för de leder nu nacra17 när det endast återstår medaljrace. Santiago är så gammal att hans två söner seglar i just det här OS:et för Argentina i 49er. Han har nyligen övervunnit cancer och är dessutom en riktigt ödmjuk kille. Vi gjorde ett profilernade inlägg om Santiago Lange för en tid sen och även om vi skrev att de hade medaljchans så trodde vi nog i ärlighetens namn inte på det. Santiago Lange Profil.

 

Förutsättningarna ser ut så här:

 

 

 

Det är extremt jämnt med poängen, det här kommer att bli en mardröm för viasats kommentatorer Vendela Santen och Ingemar Allén att hålla koll på. Om Aus leder före NZL och FRA räcker det för att slå ARG som är femma. Få se nu dubbla poäng... 65+5*2=75 och 74*1*2=76 .... osv osv. KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Ingmar Bergman Itaka med pokalen från GL Watson.

SEGLANDE KONSTNÄRENS GLASKANNOR NY...

Nu är det snart sen tid att planera prisborden, fixa gravyrer och leta vandringspriser på villovägar. En klass som på senare år blivit nyskapande när det g&a...

Emirates Team New Zealand, äntligen...

Med mindre än 35 dagar kvar till starten av America's Cup är nu den nya zeel&aum...

KRÄFTKÖRET NU ÅTER FRÅN SALTIS TILL...

Stockholms Yacht-Klubb SYK och KSSS kombinerar årets Kräftkör och KSSS sen...

Foto David Pettersson

NYA BÅTAR LADDAR FÖR A22 WORLD CUP ...

Vi har tidigare berättat om Mattias Malmros bygge av en A22 i trä efter Peter No...

Pir vs passagerarfärga 1 - 0 (video)

Ingenjörerna som byggde piren hade som väl är bättre koll än Kapt...
x