NÄSTA

OS I RIO: Måndag

Augusti 15, 2016 @ 06:18:45   Foto World Sailing Sailing Energy


1 AV 5

Idag är det återigen full rulle på OS-seglingarna i Rio. Det blir två medaljrace med laser och laser radial där Josefin Olsson seglar. Det blir också tre race vardera för 470 herr och 49er FX.

 

 

Det är inte helt lätt att hänga med på vad som händer i OS-seglingen i dag, speciellt som Viasat gör sitt bästa för att förvilla oss. 

Observera att de tänker visa Josefin Olsson i damernas finnjolle idag, vilket är föga osannolikt.

 

Istället väljer vi att tro på vad World Sailing säger:

 

 

 

Alltså två medaljrace med laser och laser radial och tre race för 470 herr som ligger ett race efter i programmet och samt normala 3 race för 49er FX. Sen seglar också nacra17 samt 470 dam men utan svenskt deltagande. Max Salminen och finnjolle har vilodag innan det blir medaljrace för dem imorgon.

 

Så hur ser läget ut i de olika klasserna:

 

Laser

 

 

Ställningen inför medalrace där poängen räknas dubbelt

 

Tonci Stipanovic som leder har redan säkrat en medalj vilket är en skön revansch för honom. Vi kommer ihåg honom som fyra från London OS och där han la in en protest på Rasmus Myrgren efter medaljracet för att Rasmus skulle ha böjt tillbaka sin mast på ett otillåtet sätt innan det sista racet, lite småaktigt tyckte vi då men nu har han alltså minst silver. Frågan är om han kommer matchrace:a tvåan i totalen, Tom Burton från Australien, för att säkra guldet? Nya Zealands Sam Meech ligger trea med nio poängs ledning till jagande båtar med fransmannen JB Bernaz, brassen Robert Scheidt, Hollands Rutger, britten Nick och Cyperns Pavlos, som alla har chans på medalj.

 

 

Laser radial, 

 

 

 

Här är det mer öppet, Marit Bouwmeester har ledningen men jagas närmast av danskan Anna Marie Rindom och Annalise Murphy. Marit kan inte komma sämre än trea men hon har två båtar som hon måste försvara sig mot. Josefin kan som bäst ta sig upp till en fjärdeplats.

 

 

470 herrarna Anton och Fredrik hoppas vi ska kunna ta in en del poäng i dagens tre race, de var heta igår med en spik och en fjärdeplats men där de var över linjen i starten. När man tittar på den starten ser man att det är en riktigt snöplig tjuvstart, brassen och britten tvingar/lurar fram våra killar till en tjuvstart när de seglar över linjen i lovart "långt" innan startsignalen. Anton och Fredrik ser ut att hänga med fram men är ändå en båtlängd bakom Brasilien. Britten och Brasilien blev såklart också tagna för tjuvstart.

 

 

Lisa Eicsson och Hanna Klinga har ännu inte visat upp sin styrkor och de ligger på tiondeplats efter halva regattan. De har inte allt för långt fram till medaljerna och det är inte ovanligt att de får till riktiga superdagar när de väl får upp farten i sina förhållanden. Idag kommer de köra på ett av de yttre banområdena och det det ser ut som att det blir sjöbris mellan 7-12 knop byar upp till 17. 

 

 

Enligt tablån ska det vara segling med studiosnack från klockan 17 på viasats kanaler.

 

 KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Så här kan seglingen se ut 2024

Häromdagen beslutade man vilka klasser som ska seglas på OS 2024 i Paris. Två...

Video: Något vackert för att inspir...

Hur vackra är inte dom här nöjesseglarna? Det handlar om PC55 and PC66 frå...x