Dags att ladda inför Tjörn Runt by COWI

Bilden ovan: Efter starten på Tjörn Runt by COWI samlas båtarna under Tjörnbroarna. Foto Stenungsunds Segelsällskap/Tjörn Runt by COWI

Här följer ett pressmeddelande från Tjörn Runt by COWI:

Tjörn Runt by COWI genomförs den 20 augusti och seglas medurs runt Tjörn med start på Askeröfjorden. 2015 vann Hans Oskarsson från Stenungsunds segelsällskap Lilla banan och på Stora banan segrade Christian von Trepka från Bundefjordens Seilforening. Hur många kommer till start i år? Hur blir vädret? Och vilka vinner 2016 års upplaga?

Tävlingsformatet anpassas efter deltagarnas önskemål

Formatet med två banor ligger fast, den Lilla banan blir den traditionella Tjörn Runt-banan och den Stora banan rundar Hätteberget. Efter synpunkter från deltagarna har tävlingsledningen valt att ta bort SRS-gränserna mellan olika banorna. Det innebär att deltagarna kan anmäla sig till den bana de vill segla. De som väljer att segla double-handed startar tillsammans med respektive båttyp i de olika startgrupperna men resultaten redovisas separat. Vi har även utvecklat anmälan så att det går att registrera alla som ingår i besättningen.

Attraktivt pris

Nytt för i år är att vår officiella partner More Sailing satt upp ett attraktivt pris, resa och båt för 6 personer under SRW i Kroatien 17-24 september, till snabbaste båt i Tjörn Runt by COWI.

Race Center med knutpunkterna Udden & Baden

På vårt Race Center i StSS sjöbodar, Udden, hittar du tävlingsexpeditionen. Under fredagen 19 augusti blir det många olika aktiviteter för deltagare och besökare till Lilla Tjörn Runt samt även prisutdelningen. På Baden genomför vi under fredag kväll Skepparträffarna och på lördagskvällen hålls prisutdelningen på Hamnplanen. För att underlätta att ta sig mellan Udden och Baden har vi även i år en shuttle som går över sundet.

Nya kappseglingar

Under 2015 inledde vi utvecklingen av arrangemanget mot en Tjörn Runt-vecka. I år lanserar ett RC Race med radiostyrda båtar torsdag 18 augusti och ett Business Race, tillsammans med Templar Events den 18-19 augusti.

Shuttle över sundet

I år träder Anders Båt & Brygga in som ny partner och ställer upp med en shuttle över sundet. Det underlättar framkomligheten för besökare och deltagare och kopplar samman Race arenans båda områden Udden och Baden.

För mer information se www.stss.se.

Top