NÄSTA

SM-veckan Båstad

Augusti 01, 2016 @ 14:48:46   Foto SM-veckan båstad 


1 AV 1

Press meddelande: Måndag den 1 augusti drar Seglarveckan i Båstad igång. Inför årets upplaga har man storsatsat på att göra veckan mer publik och massor av prova-på-aktiviteter inom vattensport erbjuds för hela familjen. Dessutom blir det segling av världsklass, motionsloppet The Riviera Race och näringslivsdag med Fredrik Reinfeldt och Barack Obamas rådgivare John Hope Bryant. Näringslivsdagen gästas dessutom av H.K.H. Prinsessan Sofia.

 

Ett späckat program står för dörren, både seglingsmässigt och aktivitetsmässigt. Två SM går av stapeln, både i Express och i Farr30-klassen. I Expressklassen deltar bland annat storfavoriten och tiofaldiga Express SM-vinnaren Michael Coll från Mariestad. Dessutom blir det Båstad Cup i Starbåt samt C55-regatta.

 

Kvinnlig jordenruntseglare utmanar i Farr30-regatta

Seglarveckan i Båstad lockar bokstavligen till sig seglare från hela världen. Från Oman kommer ett team som består enbart av tjejer och deras skipper Dee Caffari är minst sagt välmeriterad. Hon har seglat med SCA på Volvo Ocean Race och dessutom seglat jorden runt fem gånger – åt båda hållen!

 

Massor av rutinerade och välmeriterade seglare är alltså på plats för att göra upp om titlarna, men från arrangören Sailing Båstads håll tror man även att årets evenemang kommer att locka till sig den nyfikna, aktiva familjen. Årets utbud för besökare har nämligen breddats rejält.

 

– Vi har satsat mycket på att tillgängliggöra seglingssporten till en bredare publik. Vi vill aktivera våra besökare och introducera dem till vattensporter på ett kul sätt.

 

Man ska inte behöva ha några förkunskaper alls men ändå gå härifrån med ett leende på läpparna. I år ges till exempel tillfälle att testa både speedcats, flyboard och att åka RIB-båt, säger Pekko Svensson hos arrangören Sailing Båstad.

 

Lekfull introduktion till vattensport

Alla dagar mellan 10-17 pågår My Sailing Camp som erbjuder barn och ungdomar att prova på vattensporter av olika slag. C55 segling, SUP, vindsurfing, flyboard, surfski och havskajak står på menyn. Dessutom finns ett lekområde tillgängligt för de yngre med klättervägg, klättertorn, vattenbollar och lekrum.

 

– Det är ett kul sätt för barn och ungdomar att prova på vattensport. Får de blodad tand erbjuder vi även fortsättningskurser under veckan. Under dessa bokar man antingen en hel- eller halvdag med instruktör, säger Pekko Svensson.

 

Fortsättningskurserna är en av årets nyheter och dessa erbjuds inom segling, vindsurfing, surfski, havskajak och kitesurfing. Dessa kurser riktar sig inte enbart till barn och ungdomar utan här kan även den som har erfarenhet utveckla sina färdigheter.

 

Några av Sveriges bästa instruktörer är nämligen på plats. Det går bra att anmäla sig till kurserna på plats, men vill man gardera sin plats rekommenderas att anmäla sig redan nu.

 

The Riviera Race – motionsloppet där hav möter land

En annan nyhet för i år är The Riviera Race. Ett motionslopp för hela familjen som går av stapeln den 6 augusti. Banan sträcker sig genom såväl hav och land och du väljer själv om du vill ta dig genom banan med hjälp av kajak, SUP, vindsurfing eller swimrun. Mixen är en del av utmaningen och olika distanser finns beroende på vilken ambitionsnivå deltagaren har.

 

Näringslivsdag med Fredrik Reinfeldt och superentreprenören John Hope Bryant

Precis som i fjol arrangerar Gränslösa Möten en näringslivsdag under Seglarveckan. Den 4 augusti talar Fredrik Reinfeldt och Barack Obamas rådgivare John Hope Bryant på temat A Sustainable Tomorrow. Skarpa framtidsanalyser och kreativa diskussioner utlovas och moderator för dagen är Kattis Ahlström.

 

Även Hovet väljer att sända en officiell representant i form av H.K.H. Prinsessan Sofia, som dessutom är grundare av organisationen Project Playground. Organisationen som hjälper utsatta barn och ungdomar i Sverige och Sydafrika har för en tid sedan inlett ett långsiktigt samarbete med Gränslösa Möten.


– Intresset är stort och det kommer att bli fullsatt, vi har endast ett fåtal biljetter kvar, säger Bo Nilsson, grundare av Gränslösa Möten.

 

Hela veckans program finns på www.seglarveckanbastad.se


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Maxi-trimaranen Banque Populaire ka...

Maxi-trimaranen Banque Populaire IX kapsejsade i lördags utanför Marockos kust. Besättningen plockades upp av den Marockanska flottans helikopter och båten bogseras nu ti...

Mälarvarvet blir Jungfrusundsregattan!

Ekerö Båtklubb och Jungfrusunds Skärgårdsstad ingår ett nytt 5-...

Livet som vindsurfinglegend med Rob...

I den senaste upplagan av CNN Mainsail åker Shirley Robertson till Maui, Hawaii för...

Ràn7 är sjösatt!

Förra veckan blev Niklas Zennströms nya Fast40 färdigbyggd efter en lå...

Veckans 5 mest lästa: Största vågen...

Titt som tätt överraskar ni läsare med att visa extra stort intresse fö...x