Brad Funk tar skräpet i egna händer, städar OS-arenan!

Att OS-arenan för segling är full av skräp är ingen nyhet. Arrangörerna har gjort försök att städa upp från flytande föremål med sina ecoboats men den senaste tiden har vi fått rapporter från Rio om att de inte räcker till. Den amerikanska seglaren Brad Funk tar saken i egna händer!

Brad Funk är amerikansk seglare som precis missade att kvala in till OS i 49er, trots att de var favoriter och kvalet avgjordes på hans hemmaplan i Clearwater. Brad är en nobel man och försöker nu se till så att alla hans vänner(och flickvän Bryny Shaw, RSX seglare i team GBR) som seglar om medaljer inte ska behöva falla på att de seglar in i en flytande soffa eller en stor plastpåse.

Brad åkte ner till Rio och fick tag på och en fiskebåt, sen började han helt enkelt plocka upp skräp ur vattnet med sina bara händer. På planet till Rio träffade han Camila Avelar som blev engagerad och nu också jobbar som voluntär och översättare. 

Till Reuters berättar Brad Funk om sina motiv:

"I decided that if I am not going to compete, I want the sailors to not have problems when they sail. I love Rio, and it is very important to me that the Olympic Games is a success and the trash does not get stuck on the sailboats, taking medals away from them."

De officiella ecoboats som samlar in skräp på banorna i Guanabara Bay har den senaste månaden plockat upp mer än 208ton skräp.

Källa: olympics.cbc.ca

Top