29er VM wrap up!

Under veckan har vi följt 29er VM i Holland på nära håll som coach till det svenska laget. En fantastisk vecka med sol, regn, vind, bleke, tårar och massor av skratt. Laget som till största del bestod av VM-debutanter har visat en fantastisk kämpaglöd och målmedvetenhet som kommer ta dem precis så långt som de själva vill!

Gruppen har under veckan fokuserat mest på prestationsmål, resultatmålen har funnits där också, såklart men har varit sekundärt. För att säkerställa en förbättring och utveckling satte seglarna tillsammans med coacherna upp tre prestationmål var att jobba på under VM-tävlingarna. Det kunde handla om starter, kommunikation eller att jobba som ett lag. Under sista dagens race fick många av teamen dessutom utdelning i form av fina resultat som tack för det slit de lagt ner under veckan.

Seglarna fick också ett socialtmål, det gällde att ta en groupie tillsammans med minst en represetant från varje land som deltog på mästerskapet. 29st bilder blev det och som överenskommet coachade undertecknat seglarna i Speedos under den sista dagen..

Nedan följer några sköna filmer från veckan:

Om inte filmer kan spelas, kolla in på 29er och 49er förbundets facebooksida

/Victor Västernäs

Top