5 SNABBA MED FRISÖRSKAN CECILIA JONSSON

Det finns många ungdomar i svensk segling vi känner på ytan, men vi vet inte alls mycket utanför resultatlistan. Jag har pratat med Cecilia Jonsson (även kallad Cicci) som seglar för KSSS och tagit reda på lite mer om henne.

Ålder: 25 år

Hemstad: Göteborg

Båt: 49erFX, M32 (hemligt)

1. Vad ville du jobba med när du var liten?

Jag ville bli frisör, det ville jag vara enda tills jag gick i ettan. Jag har fortfarande ett minne av en teckning på mig och min frisör och önskade jag var som hon.

2. Om du skulle bjuda hem mig på middag, vad skulle du bjuda på?

Jag skulle nog bjuda på en riktigt god sallad med nästan allt i den ska svämma över med godsaker som melon, quenoa, kyckling, massa goda grönsaker och saker man vill ha i en sallad. Till efterrätt blir det någon kaka som jag bakat tidigare under dagen och vi dricker fläderbubbel, varmt välkommen!

3. Hur ser ditt drömbröllop ut?

Vi ska vara utomhus, gärna vid havet eller på en ö. Det ska vara en ganka chill tillställning men ändå så att det syns att det är ett bröllop. Det är okej att komma barfota och ha shorts på sig men vi ska ändå ha traditionella bröllopsbestyr. Helst skulle jag vilja komma inglidandes på en bräda eller nånting från havet. Det viktigaste är ändå fester efteråt, den ska vara stor.

4. Om du fick välja att gå på händer en hel dag (händerna under fötterna) eller inte prata vad skulle du välja?

Gå på händerna. Om läpparna hade behövt vara förseglade en hel dag hade jag gått in i väggen, jag tror aldrig jag hade lyckats.

5. Vad är din värsta seglingsupplevelse?

Jag har ingen på riktigt värsta seglingsupplevelse. Däremot kan jag fundera på vad det är jag sysslar med egentligen när jag kommer in från ett seglingspass utan känsel i varken händer eller fötter och simmat mer än jag seglat. Kanske smått dum i huvudet?

 Just nu väntar en del FX segling för Cicci och på sidan av lite hemlig M32 segling. Lycka till!

/Rebecca 

Top