Pantaenius Bohusracet 2016 avgjort!

Det populära Pantaenius Bohusracet som i år firar 20 år är avslutat för denna gång. Vi har fått tagit del av en pressrealise från Segelsällskapet Viken Ägir om regattan. 

Som totalsegrare stod Magnus Lundgren och Urban Magnus Lundgren från Lysekils segelsällskap (LSSG) resp Segelsällskapet Viken-Ägir (SSVÄ), med båten Arcona 380. De kom i mål med korrigerad tid på 35:28:27.

- Årets seglats har varit ett av det tuffaste och mest omväxlande racet i tävlingens historia, säger tävlingsledre Pär Bäck. Han tycker att seglarna har visat på mycket gott sjömansskap: de kan samarbeta och bemästa både stiltje, regn och storm.

Med kraftiga vindar uppemot 20 m/s i byarna valde många båtar att avbryta racet. Vi är dock glada över att seglarna har satt säkerheten i första rummet, menar Pär Bäck.

Kappseglingen startade i Uddevalla och hade sin målgång i Smögen. Seglingens område sträckte sig från Hättebergets fyr i söder till Tresteinarnas fyr i Norge, i norr, med en distans på c:a 170 NM.

- Vi är otroligt stolta över att i år igen kunna genomföra Pantaenius Bohusracet, säger Göran Bäckström, ordförande i Viken-Ägir. Vi vill tacka alla seglare som deltagit. Det är tack vare dem som Pantaenius Bohusracet är en av de största shorthanded-tävlingarna i Europa, säger Göran.

 

Totalvinnare: 

1:a pris

SWE-27 NN (Arcona 380)

Magnus Lundgren (Lysekils Segelsällskap Gullmar)

Urban Lagnéus (Segelsällskapet Viken Ägir)

2:a pris

SWE-1 JESSICA (Alltiett 35)

Sten Bergqvist (Hjuviks Båtklubb)

Mikael Pettersson

3:e pris

SWE-24 CATLEYA (Dehler 39)

Dennis Olsson (Segelsällskapet Fram)

Jörgen Jost auf der Stroth (Segelsällskapet Fram)

För mer information och hela resultatlistan besök www.bohusracet.se 

Top