Race to Alaska: Storslaget Rekord

Än så länge hade ingen gått i mål under tävlingen Race to Alaska. När tävlingsledningen gick och la sig visste dem att den närmsta båten för målgång hade en lång natt framför sig med läns i 23 knop i öppet vatten vilket skulle bli tufft.

De dem aldrig kunnat tro var att målgången skulle ske så tidigt. Vid första tracking kollen tidigt på morgonen såg dem att den första båten var nära och att det gick fort. Stressen blev ett faktum och alla sprang runt och klädde på sig för att skynda till målgången och ta emot dem.

07.13 skar Team Mad Dog Racing mållinjen med sin M32 och ett nytt rekord var satt. De tog dem 3 dagar, 20 timmar och 13 minuter vilket slår det gamla rekordet med nästan en hel dag. Många varnade teamet innan att segla i en M32 och ifrågasatte vägen de valde att segla, de tyckte de var idiotiskt och livsfarligt.

Det var mycket snack om att M32 inte var lämplig för jobbet och ett litet misstag kunde orsaka kappsejsning vilket betyder game over. Däremot gjorde Team Mad Dog Racing detta med bravur. Teamet sov i 20 minuter varje 12e timme och då i sin våtdräkt i en seglingspåse omringad i sina egna armar för att få känna någon slags säkerhet.

Vissa passager under racet är trånga och med en snabb båt blir det ännu mindre tid mellan manövrarna. De berättar att under 12 timmar var det ca 10 min mellan varje manöver om inte ännu mindre tid, så det var minst sagt jobb hela tiden.



 

Vill du läsa mer om deras resa till Alaska klicka här.

Top