NÄSTA

TBT: Team SCA förbereder sitt andra transatlantic och jag skall med...

Juni 30, 2016 @ 15:43:48   Foto Search Magazine


1 AV 1

En härlig Throwback Thursday till då vår redaktör Anna Lena fick chansen att för första gången segla över Atlanten med Team SCA som Onboard Reporter. Nu är Anna Lena på plats i Stockholm och kommer vara med på ett annat tjejteam, nämligen Team Avantime. 


 

I november 2012 stod jag på Stockholms Centralstation och väntade på tåget som skulle ta mig till Göteborg när telefonen ringde. Det var Mange Olsson. Glatt överraskad, och lite förvirrad då det normalt brukar vara jag som jagar honom, säger jag "Hej". Mange berättade om Team SCA och tycker att jag skulle söka positionen som On Board Reporter. Jag blev alldeles svettig av samtalet, fumlade med mobilen och ringde min sambo. Tanken hade slagit mig tidigare, den lockade, men kunde jag verkligen lägga alla andra planer på is? Jag konstaterade snart att det aldrig är en dålig tidpunkt för ett Volvo Ocean Race och skickade in ansökan. Jag åkte till lagets bas på Lanzarote för första gången i början av 2013. Ett och ett halvt år har gått sedan dess. Mycket har hänt. Laget som skall kappsegla båten runt jorden är uttaget men vem som skall agera reporter ombord är fortfarande oklart.

 

På torsdag seglar jag med tjejerna från Newport RI till Lanzarote via Lissabon. Det blir mitt första transatlantic och du kan följa med på resan via Team SCA:s hemsida, facebook, youtube, twitter, instagram och google+. Jag hoppas också kunna skicka någon hälsning via Search Magazine också. Vi hörs!

 

Hälsningar Anna-Lena

 

www.teamsca.com

facebook.com/teamscaoceanracing

youtube.com/user/teamscaoceanracing

twitter.com/team_sca

instagram.com/team_sca

plus.google.com/+Teamsca

 

För lite drygt ett år sedan skrev jag följande text efter mitt första besök hos Team SCA. Texten publicerades i Search Magazine #2 2013.

 

"Efter att ha arbetat inom seglingsmedia sedan 2007 och följt de senaste omgångarna av Volvo Ocean Race i detalj kom annonseringen av Team SCA och uppdraget On Board Reporter (OBR) som den där bollen man bara måste försöka fånga. Det är inte första gången jag lägger förnuftet åt sidan och låter känslorna styra men med stöd från mina närmaste; familj, vänner och kollegorna på Search, fanns det egentligen ingenting som talade emot. Det var bara att lägga de egna framtidsplanerna åt sidan och skriva ihop en ansökan. Sagt och gjort. I mitten av mars (2013) bar det av till Lanzarote för att, tillsammans med 11 andra tjejer, testas för uppgiften. De andra för en plats i besättningen och jag som reporter.

 

Jag kommer direkt från skidbacken och landar på Arrecifes flygplats i full vintermundering. Det är ett svettigt men kärt återseende av ön som en gång tidigare vänt upp och ner på min tillvaro. Jag hämtas upp, inkvarteras och instrueras inför morgondagen. Det allmänna upplägget är fysträning, frukost, segling med lunch, debriefing, eventuellt meck däremellan och middag.

 

Team SCA:s träningsbas ligger i Puerto Calero och utgörs av ett antal containrar, båt och det viktigaste av allt motorn i projektet; women power. Det är som ett litet samhälle i miniatyr optimerat för segling och seglare i världsklass. Jag trivs som fisken i vattnet. Och inser ett och annat. Ju mer jag lär mig desto starkare växer drömmen.

 

 On Board Reporterns primära uppgift är att dokumentera allt som händer ombord i text, bild och film och förmedla det till racets fans och världen. Många jag möter påstår att det är en av de tuffaste positionerna ombord. Både fysiskt, och mentalt. Jag misstänker att det är många, långa timmars arbete under däck i hård sjö samt sömnbristen man syftar på. Bland mycket annat.

 

På många sätt känns det som om allt jag gjort de senaste sex åren har varit en enda lång förberedelse för just det här. Med facit i hand ser jag en väv av val, aktiviteter, erfarenheter och korsade vägar som leder fram till ögonblicket då jag formulerar de första orden i min ansökan. Det finns mängder att lära. Det är många bitar som skall falla på plats och konkurrensen är stenhård. Och det är avgörande att ha rätt kvinna på rätt plats. Oavsett vad som händer med min involvering i laget kommer jag med stort intresse följa bygget av Team SCA, denna unika satsning på kvinnor inom havskappsegling och dessa fantastiska tjejer som kommer inspirera en helt ny generation havskappseglare världen över. Jag får faktiskt gåshud av att bara tänka på hur stort det faktiskt är."KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Nylackad kapp och sittbrunn. Foto Lars Pipping

VÄLHÅLLNA SKUA VAR FÖRSTA TRÄBÅTEN...

En av de allra första träbåtarna att sjösättas denna kyliga vår var Lasse Pippings Skua, en Gullkronakryssare ritad av Jarl Lindblom och byggd 1946. Gullkrona...

Och vinnaren är... (Hjertmans OK Sp...

I lördags arrangerade SS Kaparen -

Timelaps: Hundratals J70 på en och ...

21a upplagan av Sperry Charleston Race Week är på intåg och i North Charl...

Emirates Team New Zealand, äntligen...

Med mindre än 35 dagar kvar till starten av America's Cup är nu den nya zeel&aum...

KRÄFTKÖRET NU ÅTER FRÅN SALTIS TILL...

Stockholms Yacht-Klubb SYK och KSSS kombinerar årets Kräftkör och KSSS sen...
x