Galnaste Swimrunutmaningen, från Fredrikshamn till Göteborg!

Fredrik Hägglund och Mårten Westlund heter det äventyrssugna Swimrunparet som ska fösöka sig på en utmaning av sällan skådat slag. De ska springa och simma från Seaby i Danmark till Göteborg!

Swimrun har fullkomligt exploderat som tränings- och tävlingsform. Kombinationen av att springa och simma sig fram mellan öar eller i sjöar är väldigt populär. Det finns kortare sprintdistanser och längre tävlingar som tex ÖtillÖ, då kör man i Stockholms skärgård och simningen är 10km och löpningen är 65km. 

Vad herrar Westlund och Hägglund ska ta sig för är något helt annat, löpningen är överkomliga 35 kilometer, men simningen är på 75 kilometer. Man skulle kunna säga att de kommer simma lika långt som det är mellan Danmark och Sverige... 

För en sådan här utmaning måste de självklart ha ett omfattande säkerhetstänk. De kommer att ha två följebåtar, en stor och en liten. Man kommer även att behöva övernatta till havs, då de räknar med att det tar ca 4-5 dygn att genomföra det hela och då kommer de ändå ligga i och simma 10-12 timmar per dag.

Läs mer om utmaningen på Swimrunbloggen och följ äventyret på deras facebooksida Kattegat Swimrun

Top