5 FARLIGASTE STÄLLENA ATT SEGLA PÅ

Det finns alltid bättre och sämre ställen att segla på, här är en lista på kanske topp 5 världens farligaste. 

1. Cape Horn

Ocean yacht races är en av de mest utmanande kappseglingarna som går via Cape Horn. Det är känt för kraftiga byar som kommer ner utan förvarning och extremt höga vågor.

Cape Horn

2. Gulf of Aden

Gulf of Aden är fylld av pirater, trott eller ej men de finns fortfarande. Nato har gått ut med en varning på deras hemsida som lyder "NATO Shipping Centre rekommenderar starkt båtar att inte segla genom Adenviken." Det är på grund av hotet från pirater som ofta beslagtar fartyg som seglade på golfen.

Gulf of Aden

3. Gulf of Guinea

Även här är piraterna i farten. De seglare och cruisare som åker förbi här måste ha säkerhetsutrustning ombord för deras säkerhet, piraterna är många och de både skäl och kidnappar folk som åker igenom Gulf of Guinea. 

Gulf of Guinea

4. Cape of Good Hope

Att sitta mellan Atlanten och Indiska oceanen kallas Cape of Good hope, ökänt bland sjömän på grund av våldsamma stormar, starka strömmar och skyhöga vågor.

cape of good hope

5. Margarita Island

Den största ön i den venezuelanska delstaten Nueva Esparta, Isla de Margarita ligger strax under Orkanbältet och är perfekt för segling om det inte vore även här för piraterna. Sjömän har attackerats , blivit rånade och dödats av pirater på detta område.

Margarita Island

Vill du läsa hela listan gör du det på 9 MOST DANGEROUS PLACES FOR SAILING

Top