NÄSTA

IAN WILLIAMS VANN I GÖTEBORG

Juni 18, 2016 @ 16:47:15   Foto M32 Series Göteborg


1 AV 1

Pressmeddelande M32 Series Göteborg:Hemmalaget Essiq Racing med Nicklas Dackhammar som skeppare seglade upp till en pallplats under finaldagen av M32 Scandinavian Series Göteborg. Men britten Ian Williams fick mest fart av alla och tog hem totalsegern.

 

– Mer vind tar fram det bästa ut vårt lag och jag är väldigt imponerad av hur laget skötte båten idag, säger Ian Williams.

 

Bortsett från regnet var det idag bra seglingsförhållanden med vind på upp till sju sekundmeter på Göta Älv. Lördagens sista seriematcher bestämde vilka sex lag som kvalificerade sig till finalseglingarna. Dit tog de bästa teamen med sig sitt tidigare resultat och i de avgörande två seglingarna gällde dubbla poäng.

 

Ian Williams och hans Team GAC Pindar radade upp topplaceringar inför avgörandet och passerade Taylor Canfield och US One som igår ledde tabellen. Svenska skepparna Mattias Rahm, Nicklas Dackhammar och Måns Holmberg lyckades med stark segling säkra var sin finalplats. Det gjorde även det danska laget TREFOR Racing med Volvo Ocean Race-seglaren Nicolai Sehested som skeppare.

 

I första finalracet fick Dackhammar en perfekt start som han byggde vidare på med trygg segling fram till mål. Segern gjorde att hans Essiq Racing klättrade till tredje plats och hade slagläge inför den avgörande seglingen. Där hade de återigen ledningen när de hamnade på fel sida av banbegränsningarna efter den första rundningen.

– Det blev struligt, vi kom in brant i rundningen och lyckades inte falla av när det kom en vindby. Det är små marginaler på den här nivån, vi fick ett straff och det blev ett avgörande misstag, säger göteborgaren Nicklas Dackhammar som ändå återhämtade sig och slutade trea både i racet och totalt.

– Vi är annars nöjda med hur vi seglade idag och publikstödet har betytt mycket för oss de här dagarna. Jag ser fram emot mer av den känslan när vi seglar VM-finalen i matchracing på Marstrand om två veckor.

 

Ian Williams tog över kommandot efter Dackhammars misstag och gled iväg med en stor ledning som gjorde att han kunde säkra totalsegern i den andra deltävlingen av M32 Series Scandinavia. Serieledaren Taylor Canfield fick efter en bra start på regattan nöja sig med en andraplats i Göteborg.

– Vi måste lyfta på hatten för Ian och hans lag för de var verkligen bäst när det gällde samtidigt som vi inte hitta vår toppnivå, säger Taylor Canfield som ändå behåller sin totalledning serien.

 

M32 Series Scandinavia Göteborg fortsätter med deltävlingar i Aarhus 18-20 augusti, Helsingfors 1-3 september och final i Stockholm 8-10 September. Mer information hittar du på www.m32series.com.

 

Flera av lagen som deltog i tävlingen i Göteborg i helgen kommer också till Marstrand 4-9 juli för att delta i Match Cup Sweden, VM-finalen i matchracing med en miljon dollar i prispengar till vinnaren.

 

Slutresultat M32 Series Scandinavia Göteborg (översta sex lagen seglade final):

 

1. Ian Williams (GBR) – GAC Pindar – 37p

2. Taylor Canfield (USV) – US One – 42p

3. Nicklas Dackhammar (SWE) – Essiq Racing Team – 45p

4. Mattias Rahm (SWE) – Rahm Racing – 57p

5. Nicolai Sehested (DEN) – TREFOR Racing – 69p

6. Måns Holmberg (SWE) – TyphoonX Racing – 73p

 

7. Yann Guichard (FRA) – Spindrift – 259p

8. Hans Wallén (SWE) – Wallén Racing – 264p

9. Johnie Berntsson (SWE) – Flux Team – 265p

10. Anna Östling (SWE) – Team Anna – 273p

 

Fullständiga resultat hittar du på www.m32series.com/series/scandinavian-series/gothenburg.

 

För mer information besök www.m32series.com.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Ingmar Bergman Itaka med pokalen från GL Watson.

SEGLANDE KONSTNÄRENS GLASKANNOR NY...

Nu är det snart sen tid att planera prisborden, fixa gravyrer och leta vandringspriser på villovägar. En klass som på senare år blivit nyskapande när det g&a...

Emirates Team New Zealand, äntligen...

Med mindre än 35 dagar kvar till starten av America's Cup är nu den nya zeel&aum...

KRÄFTKÖRET NU ÅTER FRÅN SALTIS TILL...

Stockholms Yacht-Klubb SYK och KSSS kombinerar årets Kräftkör och KSSS sen...

Foto David Pettersson

NYA BÅTAR LADDAR FÖR A22 WORLD CUP ...

Vi har tidigare berättat om Mattias Malmros bygge av en A22 i trä efter Peter No...

Pir vs passagerarfärga 1 - 0 (video)

Ingenjörerna som byggde piren hade som väl är bättre koll än Kapt...
x