NÄSTA

UPPLADDNING INFÖR HELGENS SEGLINGSBATALJ I GÖTEBORG

Juni 16, 2016 @ 12:17:47   Foto M32 Series Scandinavia


1 AV 2

Det utlovas dramatisk katamaransegling när den andra deltävlingen av M32 Series Scandinavia avgörs vid Lindholmen i helgen. Svenska toppseglare utmanar internationella stjärnor i en av sommarens stora höjdpunkter på västkusten.

 

M23 Series Scandinavia gör nu sitt tredje besök i Göteborg sedan starten 2014. Konceptet är enkelt – några av världens bästa seglare ombord på toppmoderna M32-katamaraner som seglar i upp till 30 knop på banor nära publiken på land.

– Det en av tävlingarna som vi ser fram emot mest av alla den här säsongen. Äntligen kommer serien hem till Göteborg och för oss seglare är det alltid roligast att tävla inför våra familjer, vänner och sponsorer, säger 26-åriga skepparen Nicklas Dackhammar från Göteborg.

– Det blåste ordentligt när vi tävlade i Göteborg förra året och det är ofta ont om plats på banan på Göta Älv. Det känns som att det kommer bli en hel del tuffa situationer mellan oss och konkurrenterna.

 

Tävlingen i Göteborg är den andra i årets serie efter premiären i Köpenhamn som vanns av Taylor Canfield från Amerikanska Jungfruöarna och hans lag. Tillsammans med britten Ian Williams räknas Canfield inte bara som favorit i helgens tävling, utan också i finalen av World Match Racing Tour på Marstrand första veckan i juli.

 

– Team GAC Pindar ser fram emot fantastisk racing i Göteborg i helgen, säger Ian Williams. Att möta nio lag på en väldigt tajt seglingsbana kommer innebära en hel del action men vi hoppas kunna hålla oss borta från problem och fortsätta bli bättre fram till vårt stora mål som är finalen av World Match Racing på Marstrand om tre veckor.

 

Utöver Nicklas Dackhammar är Johnie Berntsson, Hans Wallén, Måns Holmberg, Mattias Rahm och Anna Östling skeppare för svenska lag som möts på startlinjen.

 

– Vårt tema är att våga satsa allt för att utvecklas och vinna. Vi har en bit upp till de bästa lagen men vill ta plats och ha kul ute på banan. Att segla M32 är en ny grej för oss och dessutom ser vi fram emot att tävla på hemmaplan, säger Anna Östling som deltar i M32 Series Scandinavia för första gången.

 

Bland övriga starka utmanare i regattan finns danska Nicolai Sehested med erfarenheter från Volvo Ocean Race, och de franska flerskrovsexperterna i laget Spindrift som leds av skepparen Yann Guichard. M32 Scandinavian Series avgörs i september i Stockholm och det lag som har det bästa sammanlagda resultatet efter årets tävlingar vinner.

 

Deltagare M32 Series Scandinavia Series Göteborg:

 

Johnie Berntsson - Flux Team

Nicklas Dackhammar - Essiq Racing Team

Hans Wallén - Wallén Racing

Måns Holmberg - TyphoonX Racing

Mattias Rahm - Rahm Racing

Anna Östling - Team Anna

Taylor Canfield - Us One

Ian Williams - GAC Pindar

Nicolai Sehested - TREFOR Racing

Yann Guichard – Spindrift

 

Första dagen (idag torsdag) inleddes med öppning av Race Village klockan 12.00 och segling mellan 14.00 och 17.00.

 

HELGENS PROGRAM

 

FREDAG

11.00 Race Village öppnar

13.00 – 15.00 Segling med livekommentering

 

LÖRDAG

14.00–15.30 Segling med livekommentering

15.30 Finalsegling

17.30 Prisutdelning

 

För mer information besök www.m32series.com.

 

Banområdet M32 Series Scandinavia i Göteborg 2016.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x