NÄSTA

M32: VÄRM UPP INFÖR STORA FINALEN I MARSTRAND

Juni 15, 2016 @ 19:36:24   Foto M32 Series


1 AV 1

Nu är det äntligen dags för M32orna att komma till Göteborg, idag startar nämligen M32 serien Scandinavia kl 14 vid Lindholmen. 

 

Välkomna ner till Lindholmen för att se de coola M32 båtarna fightas om att vinna kanske den mest ärofyllda titeln, bäst i Scandinavia. Ta med vänner och bekanta och visa upp en ny spännande del i seglingen med en seglingsarena som erbjuder publiken närhet till racingen.

 

– Det en av tävlingarna som vi ser fram emot mest av alla den här säsongen. Äntligen kommer serien hem till Göteborg och för oss seglare är det alltid roligast att tävla inför våra familjer, vänner och sponsorer, säger 26-åriga skepparen Nicklas Dackhammar från Göteborg.

 

– Det blåste ordentligt när vi tävlade i Göteborg förra året och det är ofta ont om plats på banan på Göta Älv. Det känns som att det kommer bli en hel del tuffa situationer mellan oss och konkurrenterna.

 

Tävlingen i Göteborg är den andra i årets serie efter premiären i Köpenhamn som vanns av Taylor Canfield från Amerikanska Jungfruöarna och hans lag. Tillsammans med britten Ian Williams räknas Canfield inte bara som favorit i helgens tävling, utan också i finalen av World Match Racing Tour på Marstrand första veckan i juli.

 

–Team GAC Pindar ser fram emot fantastisk racing i Göteborg i helgen, säger Ian Williams. Att möta nio lag på en väldigt tajt seglingsbana kommer innebära en hel del action men vi hoppas kunna hålla oss borta från problem och fortsätta bli bättre fram till vårt stora mål som är finalen av World Match Racing på Marstrand om tre veckor.


Utöver Nicklas Dackhammar är Johnie Berntsson, Hans Wallén, Måns Holmberg, Mattias Rahm och Anna Östling skeppare för svenska lag som möts på startlinjen.

 

– Vårt tema är att våga satsa allt för att utvecklas och vinna. Vi har en bit upp till de bästa lagen men vill ta plats och ha kul ute på banan. Att segla M32 är en ny grej för oss och dessutom ser vi fram emot att tävla på hemmaplan, säger Anna Östling som deltar i M32 Series Scandinavia för första gången.

 

Bland övriga starka utmanare i regattan finns danska Nicolai Sehested med erfarenheter från Volvo Ocean Race, och de franska flerskrovsexperterna i laget Spindrift som leds av skepparen Yann Guichard. M32 Scandinavian Series avgörs i september i Stockholm och det lag som har det bästa sammanlagda resultatet efter årets tävlingar vinner.

 

.

 

Wallén Racing är på plats och förebreder sig inför Marstrand både i båten och med bantning, här ser vi ett klipp från deras Facebooksida från igår när de var påväg till Långedrag. 

 

 

Helgens Program 16 – 18 juni:

 

Torsdag

 

12.00 Race Village öppnar

14.00–17.00 Segling med livekommentering

 

 

Fredag

 

11.00 Race Village öppnar

13.00 – 15.00 Segling med livekommentering

 

 

Lördag

 

14.00–15.30 Segling med livekommentering

15.30 Finalsegling

17.30 Prisutdelning

 

 

 

Vill du veta mer om M32 Serien besök deras hemsida m32series.com


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Holmen Paper hjälper Wilhelm Kark a...

Wilhelm Kark är en lovande ung laser-seglare från Norrköping som satsar allt för att nå en olympisk medalj i framtiden. Utöver seglingen jobbar han med att f&a...

Video: Bli bekväm med att säga nej

52 Super Series har inför denna säsong markerat rejält mot användningen av...

Snowboardproffset Travis Rice besök...

Under Volvo-stoppet i Cardiff fick Dongfeng Race Team finbesök av superstjärnan T...

Filmerna som handlar om segling del 1

Sommarkvällar är perfekta för mys efter en heldag i solen och på havet...

Filmer som handlar om segling del 2

Sommarkvällar är perfekta för mys efter en heldag i solen och på havet...x