NÄSTA

LANDSLAGSSEGLARE FÖR EN DAG

Maj 31, 2016 @ 05:24:27   Foto


1 AV 1

En dag står jag med titeln som Elitseglare vilket jag har drömt om länge och för någon vecka sedan fick jag lite mer erfarenhet om hur det kan tänkas se ut. Jag tänkte berätta ur mitt perspektiv hur den perfekta dagen skulle se ut med inslag av hur den faktiskt såg ut.

 

Dagen började på Idrottens hus där några landslagsseglare väntade redo att lyfta vikter. Det fanns en fystränare och en sjukgymnast på plats som tillsammans hade lagt upp ett styrkepass anpassat efter oss seglare. Från ett underläge kom vi juniorer och försökte imponera med våra små muskler och ta lika mycket vikt som de andra.

 

Senare var det dags för lunch och ett glatt gäng åt tillsammans och njöt av att ha gjort ett bra träningspass. Efter lunchen väntade de bästa vi alla vet, nämligen segling. Åker ut till GKSS och börjar förbereda båten för att sedan, även där, ha tränare och träningskompisar som pushar och utmanar en.

 

Förhoppningsvis gick ingenting sönder på båten och vi kan åka hem och äta middag för att sedan vila eller planera inför någon tävling.

 

Den här dagen jag fick erfara är en mycket speciell dag för mig, för några seglare i landslaget är det vardag. Privilegiet att ha en träningsgrupp och tränare som pushar en varje dag är otroligt viktigt för framgång och någonting jag nästan mer än allt vill ha.

 

Om vi istället summerar hur en vanlig dag för mig såg ut för några månader sedan.

 

Vaknar upp tidigare än solen för att ta spårvagnen till jobbet som börjar 7. Delar ut post runt om i Göteborg och går mestadels vilse. Slutar jobbet senare än planerat på grund av all vilsenhet och tar spårvagnen ut till GKSS för segling.

 

Seglingsträningen sker själv ute till havs och håller på tills solen går ner. Sedan äter jag middag på spårvagnen påväg hem vid klockan 21 och föreberedelserna inför nästkommande jobbdag börjar direkt när jag kommit hem. Förhoppningsvis om jag har tur hinner jag gå och lägga mig tidigt och kan stiga upp för att träna fys innan jobbet nästkommande dag.

 

Denna vardag är inte optimal om man har ett mål att delta på OS. Däremot är det en väg och tid man bör gå igenom för att sedan verkligen uppskatta dessa andra dagar man får leka proffs. Jag vill absolut inte klaga över hur min vardag har sett ut. Istället vill jag uppmana till att de förhoppningsvis med mycket slit och planering faktiskt lönar sig.

 

Jag älskar att jag får träna och segla så mycket jag bara kan. För det är någonting jag verkligen brinner för och vill syssla med i framtiden. Trots att varje dag inte är en dans på rosor, kommer det vara värt det i slutändan.

 

Mitt mål är att kunna lägga all fokus på segling och träning för att om många år stå där högst på OS-pallen. Resan till en vardag fri från fokus på annat och full med träning är lång, men dock inte omöjlig och snart är jag där.

 

/Rebecca Netzler


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Maxi-trimaranen Banque Populaire ka...

Maxi-trimaranen Banque Populaire IX kapsejsade i lördags utanför Marockos kust. Besättningen plockades upp av den Marockanska flottans helikopter och båten bogseras nu ti...

Mälarvarvet blir Jungfrusundsregattan!

Ekerö Båtklubb och Jungfrusunds Skärgårdsstad ingår ett nytt 5-...

Livet som vindsurfinglegend med Rob...

I den senaste upplagan av CNN Mainsail åker Shirley Robertson till Maui, Hawaii för...

Ràn7 är sjösatt!

Förra veckan blev Niklas Zennströms nya Fast40 färdigbyggd efter en lå...

Veckans 5 mest lästa: Största vågen...

Titt som tätt överraskar ni läsare med att visa extra stort intresse fö...x