NÄSTA

LANDSLAGSSEGLARE FÖR EN DAG

Maj 31, 2016 @ 05:24:27   Foto


1 AV 1

En dag står jag med titeln som Elitseglare vilket jag har drömt om länge och för någon vecka sedan fick jag lite mer erfarenhet om hur det kan tänkas se ut. Jag tänkte berätta ur mitt perspektiv hur den perfekta dagen skulle se ut med inslag av hur den faktiskt såg ut.


 

Dagen började på Idrottens hus där några landslagsseglare väntade redo att lyfta vikter. Det fanns en fystränare och en sjukgymnast på plats som tillsammans hade lagt upp ett styrkepass anpassat efter oss seglare. Från ett underläge kom vi juniorer och försökte imponera med våra små muskler och ta lika mycket vikt som de andra.

 

Senare var det dags för lunch och ett glatt gäng åt tillsammans och njöt av att ha gjort ett bra träningspass. Efter lunchen väntade de bästa vi alla vet, nämligen segling. Åker ut till GKSS och börjar förbereda båten för att sedan, även där, ha tränare och träningskompisar som pushar och utmanar en.

 

Förhoppningsvis gick ingenting sönder på båten och vi kan åka hem och äta middag för att sedan vila eller planera inför någon tävling.

 

Den här dagen jag fick erfara är en mycket speciell dag för mig, för några seglare i landslaget är det vardag. Privilegiet att ha en träningsgrupp och tränare som pushar en varje dag är otroligt viktigt för framgång och någonting jag nästan mer än allt vill ha.

 

Om vi istället summerar hur en vanlig dag för mig såg ut för några månader sedan.

 

Vaknar upp tidigare än solen för att ta spårvagnen till jobbet som börjar 7. Delar ut post runt om i Göteborg och går mestadels vilse. Slutar jobbet senare än planerat på grund av all vilsenhet och tar spårvagnen ut till GKSS för segling.

 

Seglingsträningen sker själv ute till havs och håller på tills solen går ner. Sedan äter jag middag på spårvagnen påväg hem vid klockan 21 och föreberedelserna inför nästkommande jobbdag börjar direkt när jag kommit hem. Förhoppningsvis om jag har tur hinner jag gå och lägga mig tidigt och kan stiga upp för att träna fys innan jobbet nästkommande dag.

 

Denna vardag är inte optimal om man har ett mål att delta på OS. Däremot är det en väg och tid man bör gå igenom för att sedan verkligen uppskatta dessa andra dagar man får leka proffs. Jag vill absolut inte klaga över hur min vardag har sett ut. Istället vill jag uppmana till att de förhoppningsvis med mycket slit och planering faktiskt lönar sig.

 

Jag älskar att jag får träna och segla så mycket jag bara kan. För det är någonting jag verkligen brinner för och vill syssla med i framtiden. Trots att varje dag inte är en dans på rosor, kommer det vara värt det i slutändan.

 

Mitt mål är att kunna lägga all fokus på segling och träning för att om många år stå där högst på OS-pallen. Resan till en vardag fri från fokus på annat och full med träning är lång, men dock inte omöjlig och snart är jag där.

 

/Rebecca NetzlerKOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

 • Sverige deltar med starkt landslag ...

  Den 23e september startar de Europeiska masterskapen i vagsurfing i Bundoran pa Irland. Sverige deltar med ett mycket starkt lag bestående...

 • Berntsson Sailing Team i Energa Sopot Match Racing.

  Hansen och Berntsson vidare till kv...

  Den polska matchracingveteranen och America's Cup seglaren Karol Jablonski leder just nu Energa Sopot Match Racing, tätt följd av Bj&o...

 • Johnie Berntsson med Berntsson Sail...

  Johnie Berntsson / Berntsson Sailing Team drog det längsta strået i kvartsfinalmötet med landsmannen Björn Hansen (som...

 • Foto by Brian Carlin/AWMRT

  WMRT:s stjärnor möter på oväntat mo...

  Nedan en sammanfattning från första dagens seglingar.   För att kol...

 • Finn ett fel...

  En träningsperiod för de svenska 49er-seglarna börjar gå mot sitt slut och det har varit varierande vindar. Ena dagen &...

 • FILMTOPPEN

  Den här veckan har vi visat klipp från Youtube på olika typer av båtar, evenemang och ögonblick. Av ren nyfikenh...

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

VECKANS 5 MEST LÄSTA: Gasexplosion,...

Ibland överraskar ni läsare med vilka inlägg som visar mest intresse. Det är lätt att tro att vi som skribenter kan förutspå vilka inlägg som kommer ...

Foto ACEA 2017 / Gilles Martin-Raget

SVEA FÖRST UT I J-BÅTARNAS UPPVISNI...

Första dagens seglingar i America's Cup J Class Regatta ställdes i fredags in p&...

Argentario Sailing Week (video)

  Efter tre seglingar har Göteborgsbåten Enterprise spikat tv&arin...

Circe Foto Guido Cantini / Panerai

ROWDY VANN ARGENTARIO PÅ SAMMA POÄN...

Värsta konkurrenten Rowdy vann sin klass i Argentario före Claes Göran Nils...

Jonas Warrer vinner M32 Series Scan...

I lördags avslutades M32 Series Scandinavias första tävling för 2017. ...
x