NÄSTA

Lagsegling mitt i Stockholm!

Maj 10, 2016 @ 05:14:45   Foto Carin Hildebrand 


1 AV 1

PM GSYS: GSYS International Team Race Regatta 27-29 maj. Mitt i Stockholm mellan Djurgården och Skeppsholmen, Gamla Stans Yacht Sällskap arrangerar för andra året i rad en internationell Team Race Regatta i Stockholm.


 

 

På bästa publikplats bjuds här på rafflande seglingar där sex lag från några av de mest kända och framgångsrika yachtklubbarna i världen möts: 

 

Royal Thames Yacht Club, GBR

Royal Yacht Squadron, GBR

Royal Swedish Yacht Club, SWE

New York Yacht Club, USA

Yacht Club Smeralda, ITA 

Gamla Stans Yacht Sällskap, SWE 

Segrande lag belönas med en magnifik silverpokal som Christer Salén skänkt och som hans far Sven Salén vann 1929, då donerad av H.M. Kong Haakon VII av Norge.

 

 

Seglingar pågår på fredag den 27 och lördag den 28maj mellan kl 10.00 och 16.00. På lördagen blir det finalseglingar mellan kl 10.00 och 14.00. Prisutdelning på Nya Djurgårdsvarvet kl 17.00. 

 

Det här är Team RacingTeam Racing är en lagsegling där två lag med två båtar var tävlar mot varandra, alla båtar är lika. Det är en tävling med högt tempo som kräver snabba taktiska beslut av deltagarna. Resultaten från varje lag kombineras för att avgöra vem som vinner Med två båtar i laget gäller det att inte en båt i laget blir sist, här måste laget hjälpas åt.

Om en båt kommer efter eller hindras av det andra laget måst lagkamraten vända tillbaka och hjälpa till. Här finns många trix och knep för att kontrollera det andra lagets båtar, det räcker inte att kunna segla snabbt, man måste kunna Team Racing taktik.

 

 

Tävlingarna seglas på en mycket kort, 5 till 10 minuter, kryss¬-läns-bana, där rundningsmärkena skall rundas från styrbord (höger) precis som i Match Racing.Seglingen direktdöms av domare på vattnet och av seglarna själva. Den båt som anser sig förfördelad sätter en röd flagga eller påkalla domarens uppmärksamhet med en gul flagga. Grön flagga så avslås protesten, röd flagga måste den felande båten ta ett straff genom att göra ett straffvarv. Om den felande båten självmant tar straffet halveras det. 

 

Mer info på Gamla Stans Yacht Sällskaps hemsida.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Så här lastar du en båt på taket sj...

Som ensamseglare måste man ofta hojta runt i hamnen för att få hjälp av någon med att lyfta sin båt. Den här gubben löser det dock helt själv, me...

Produkt: GHOOK - förenkla din tillä...

GHOOK är en ny produkt som förenklar din förtöjning. &nbs...

Grattis till Sveriges katamaran-kung

Igår fyllde en av våra största seglingslegender Göran Marström ...

Tips för att köpa ett renoveringsob...

Sailing Miss Lone Star ger tips om hur du hittar ditt eget renoveringsobjekt. Hur vet man vilk...

Lista: 14 snobbigaste sporterna

Deadspin.com har rankat de 14 snobbigaste sporterna. Håller ni med? &nb...
x