Fransmännens geniala uppladdning inför OS!

I veckan seglades världscupen i Hyerés och självklart blev det lite extra fokus på de franska OS-seglarna. I en intervju med World Sailing avslöjar den franska förbundskaptenen Guillaume Chiellino hur man gör den optimala uppladdningen inför OS, hans idé den är genial!

Det handlar uppenbarligen om att vinna:

Inte nog med att man ska vinna, man ska vinna ALLA tävlingar innan OS, precis som Giles Scott(GBR-Finn) eller Burling-Tuke(NZL-49:er). Fransmännen har själva en duo som kör med samma metod, Billy Besson och Marie Riou i nacra17, De vinner alla tävlingar och det är den absolut bästa uppladdningen inför OS, det tror Guillaume, nej förresten han är säker. VINNA, VINNA, VINNA, och de viktigaste tävlingarna att vinna det är VM, men framförallt ska du vinna alla tävlingar innan OS eller åtminstående komma topp fem, det tror den franska förbundskaptenen Guillaume Chiellino.

Han avslöjar en till hemlighet till framgångar i Rio OS, att samla alla coacher och seglare på samma hotel. Redan nu under världscupen världscupen bor de på samma hotel som de kommer göra under OS i Rion de Janeiro. Det kan möjligen förklara varför de franska seglarna såg lite trötta ut på morgonen med tanke på att det är ganska långt att pendla.

För de som eventuellt är tveksamma, ovanstående text skall läsas med glimten i ögat, det är lite av ett skämt, om man är riktigt snäll kanske man till och med kan kalla det satir...

/Victor Västernäs

Top