NÄSTA

Segelbåten som smet till havs

April 09, 2016 @ 07:05:42   Foto SEGELBÅTSDAGARNA


1 AV 1

På Yacht Center Orust i Henån är man nu igång att utveckla ett Sail Center. Man skulle kunna säga att man börjat från grunden eller om man är lagd åt det kritiskt granskande hållet som jag, i det lilla. Första investeringen bestod i att införskaffa ett antal radiostyrda segelbåtar.

 

Magnus Kullberg som tillsammans med sin segelkunniga och utbildade segelskolelärare Doreen Ranisch är drivande i denna nya satsning i Henån berättar: ”Vårt mål är att ytterligare utveckla Henån som centralort på västkusten för segelbåtar och seglingsupplevelser. Till sommaren skall vi kunna erbjuda alla att prova på segling här i Henån i allt från Trissjollar till stora båtar”.

 

Ja men leksaksbåtar som man styr från bryggan? Mycket arg blick från Magnus: ”Jag har seglat allt från jolle till ett antal Atlantseglingar och jag kan garantera dig detta är en stor seglingsupplevelse”.

 

Men så stor kan den väl ändå inte vara? Magnus fortsätter nu nästan upprörd: "Tanken är att vi skall arrangera all slags segling här i Henån och möjligheter till kappsegling med dessa radiostyrda segelbåtar."

 

Får tillstå att för mig som inte är lockad av ”orkanens alla jävlar” till havs som Evert skaldade låter det ganska lockande att stå på bryggan och slå på vindskiften på en tuff kryss fait, men det håller jag för mig själv.

 

Den stora belöningen

I stället frågar jag om det som fört mig till Henån. Hur var det nu med båten som längtade till havs och lämnade viken i Henån?

 

Magnus igen: ”Jag fick en genialisk idé helt enkelt. Vi borde marknadsföra de kommande Segelbåtsdagarna på ett traditionellt men ändå modernt sätt. Tänkte på gamla tiders effektiva kommunikationssätt över haven nämligen flaskpost. Vad vore då bättre än att sända ut en av våra små segelbåtar på havet med budskapet om detta evenemang.

 

Nu utöser vi en belöning för den som hittar båten, oavsett var i världen, fri resa till Henån till den 28 och 29 maj och ett Wildcard till finalen i tävlingarna under helgen.

 

Dessutom överlämnar vi styrenheten till den lyckliga upphittaren som får segla vidare med sin belöning.

 

Fantastiskt

Med ett förflutet som reklamare måste jag tillstå, viken genial marknadsförings idé. Magnus blir tvungen att ta en promenad och jag småpratar med Doreen. Vilken kväll det var säger hon, premiärsegling med de radiostyrda båtarna och mörkret börjar lägga sig.

 

Magnus som är en social skäl börjar prata med några båtintresserade hamnbesökare och plötsligt är båten bara borta!

 

Jag beslutar att inte ställa fler frågor runt detta, kan bara konstatera att längtan till havet är stor även för små båtar.

 

Yacht Center Orust bekräftar dock att belöningen kvarstår, om man kommer med båten till SEGELBÅTSDAGARNA i Henån den 28 och 29 maj.

 

// Göran


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

CHRISTIAN - SEGLAR 200 DAGAR OM ÅR...

Christian Harding älskar att segla klassiker och med sina 200 seglingsdagar som gast och halvproffs, så tillbringar han en stor del av sommaren på Sveriges största skärgårdskryssare Bea...

Nord Stream Race – dags att utse Ös...

Med start i slutet av juni kommer de bästa kappseglingsklubbarna från fem lä...

Video: Hur man inte ska sjösätta båten

Vi har testat att sjösätta med gaffeltruck, kran och slip. Men denna innovativa meto...

Produktionen av Najad fortsätter på...

Nya vindar på sjön kräver en ny segelkonfiguration. Najadbåtarna komm...

Höga miljögifter vid uppställningsp...

Två nyutkomna publikationer från Statens geotekniska institut visar att uppst&a...x