Nya seglare uttagna till landslaget

Svenska Seglarförbundet presenterar nu några nya seglare som blir uttagna till landslaget. Uttagningarna till SWE Sailing Team sker efter några fina resultat på VM i 49:er och Nacra 17 som seglades i februari i Florida.

De uttagna seglarna är Carl P Sylvan, GKSS / Marcus Anjemark, KSSS i 49er. I Nacra 17 är Ida Svensson 18 år / Rasmus Rosengren 20 år, KSSS uttagna, vilket också innebär att de blir den yngsta besättning som tagits ut till landslaget. Enligt förbundskapten Magnus Grävare är det viktigaste kriteriet för att komma med i landslaget en hög resultatnivå. Denna nivå innebär att man är bland de 25 bästa på VM eller upprepade gånger balnd topp 20 på världscuper under det senaste 1,5 året. Utöver detta skall man också kunna visa på utveckling som till slut skall leda mot den absoluta världstoppen.

Under förra året föll också några seglare ur landslaget beroende på skador, bristande resultatutveckling eller att man inte blivit uttagen till OS. Läs mer om uttagningarna samt om de uttagna besättningarna på www.ssf.se.

Top