NÄSTA

Berntsson Sailing Team i M32 Series med ny sponsor och initiativ för barn att prova på segling

Februari 12, 2016 @ 11:13:53   Foto Adstream AB


1 AV 2

"Getting kids On Board" är ett initiativ som Berntsson Sailing Team står bakom tillsammans med sin nya huvudsponsor FLUX. Johnie Berntsson och hans team kommer i år att segla M32 Scandinavian Series och samtidigt arbeta med ett få fler barn att prova på seglingssporten. Berntsson Sailing Team var nyligen på Hönö och tog emot sin nya M32, den första båten från den nya fabriken. Läs mer i pressmeddelandet nedan och på hemsidan gettingkidsonboard.eu.

 

GETTING KIDS ON BOARD - DÄRFÖR SKA FLUX-TEAMET INSPIRERA UNGDOMAR

 

"Inget kan jämföras med segling när det gäller känslan av frihet, äventyr, adrenalinkickar och laganda. Det är en oerhört spännande sport, och om vi lyckas sprida detta budskap är jag säker på att alla skulle vilja engagera sig."

 

Orden är Johnie Berntssons: svensk skeppare och flerfaldig mästare - däribland Argo Gold Cup 2014 samt svensk och nordisk mästare 2015. Johnie är helt inställd på att sätta segling på kartan för ungdomar.

 

"Getting kids On Board" är ett unikt initiativ som inspirerats av Johnies kärlek till seglingen. Kampanjen, som sponsras av FLUX®, ett ledande varumärke inom munhälsa, ska besöka skolor i hela Skandinavien för att uppmuntra och inspirera barn att engagera sig i seglingens alla aspekter, från aktiv segling till att stå vid sidan av och heja på.

 

"Jag började segla vid åtta års ålder och min kärlek för sporten är lika stark i dag som då", säger Johnie. "Så snart mina barn var gamla nog började jag lära dem att segla, och jag vill nu att alla barn ska förstå vilken utmanande och spännande sport segling är. Att få ingå i ett lag som samarbetar för att segla en vacker båt över havet är helt fantastiskt." - Johnie Berntsson

 

Kampanjen sammanfaller med den över hela världen uppmärksammande M32 Scandinavian Series, där Johnie och hans fem lagkamrater tävlar för Sverige. FLUX-laget kommer att sätta katamaranen FLUX® och sina egna färdigheter på prov vid tävlingen som går över Skandinaven med olika evenemang i Köpenhamn, Oslo, Göteborg, Århus, Helsingfors och Stockholm. De som befinner sig i någon av dessa städer kan se tävlingen live från stranden.

 

Detta är första året som FLUX® sponsrar teamet. Johnie stöder fullt ut kampanjens värderingar och ser stora likheter med sin egen filosofi när det gäller frihet, liv, samhörighet och spänning.

 

"Självklart är det stort att vinna en tävling, men det är ändå underordnat hel-hetsupplevelsen. Att vinna eller förlora ... det spelar mindre roll. Jag har inte vunnit det svenska priset Sailor of the Year på egen hand, det handlar om lagarbete - där alla samarbetar och njuter av äventyret på samma sätt." - Johnie Berntsson


2016 års M32 Scandinavian Series blir det tredje i sitt slag, efter lanseringen 2014. Bakom evenemanget, som även omfattar den nordamerikanska serien och Bermuda-serien, står Aston Harald AB. Idén är att göra det möjligt för professionella seglingsteam att tävla mot varandra på regional nivå, att skapa roliga och spännande händelser för både åskådare och deltagare. Serien sparkar igång i Köpenhamn den 5-7 maj, följt av Oslo den 19-21 maj, Göteborg 16-18 juni, Århus 18-20 augusti, Helsingfors 1-3 september med final i Stockholm 8-10 september.

 

Bakgrundsinformation

Flux seglingsteam leds av Johnie Berntsson. Gå till kampanjens webbplats www.gettingkidsonboard.eu (som lanseras inom kort) för att följa FLUX-lagets framfart och ta reda på hur barn kan komma ombord och delta i olika pristävlingar.

 

Om Flux®

Flux® är Sveriges mest använda fluorskölj, med hög fluorhalt för att ge starka tänder och förebygga karies. Sortimentet omfattar fluorskölj, tandkräm och tuggummin för både vuxna och barn. Vi har även produkter för god andedräkt och mot torr mun. De är enkla och roliga att använda samtidigt som de gör nytta. Produkterna är framtagna i nära samarbete med svensk tandvård och är fria från alkohol, parabener och andra onödiga tillsatser. De bär Tandläkarförbundets symbol och rekommenderas av tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor. Vår vision är att munhälsa ska vara roligt! Mer om det hittar du på www.fluxfluor.se.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip när det blåste som mest i fredags. Tävlingsledningen beslutade att skjuta på start...

VM-silver till Max Salminen

Max Salminen vann VM-silver i Finnjolle i danska Århus. Max lyckades inte behål...

KVARTSFINALERNA IGÅNG I LYSEKIL WOM...

Under torsdagen avslutades grundomgången round-robin och kvartsfinalerna drog ig&arin...

Caprice Match Racing Team rapporter...

Kim Kling och hans Caprice Match Racing Team har klättrat på match racing-rankin...

LYSEKIL WOMEN’S MATCH BLIR OFFICIEL...

Internationella Seglarförbundet World Sailing har utsett Lysekil Women’s Match t...x