Flera svenska seglare högt upp i resultatlistorna

Tisdagen i Miami började med en stadig bris på 7 m/s, men denna mojnade dock av och det i slutändan blev lätta vindar och svårlästa förhållanden på Biscayne Bay. Endast 49er-, Laser- och Paralympicsfälten fick ihop planerat antal seglingar. I RS:X damer och Finnjolle blev det inga race alls. Igår onsdag var förhållandena dock bättre, vinden var fortfarande ganska lätt men stabilare och man genomförde seglingarna enligt schema.

För svensk del ser det väldigt ljust ut i flera klasser. I 49er-klassen ligger just nu Carl P Sylvan/Marcus Anjemark tvåa i totaltabellen och Hedström/Västernäs på plats 15. 49er-klassen har nu seglat klart sina kvalificeringsrace och går idag in guld- och silverfleet. Det gäller även Laser där Jesper Stålheim seglat upp sig till en tredjeplats, samt i Laser Radial där Josefin Olsson ligger 11:a.

I 49er FX hittar vi båda svenska besättningarna i topp 10; Ericson/Klinga på sjätte plats samt Gross/Jonsson på åttonde plats. Fullständiga resultat hittas på www.sailing.org/worldcup/results.

Hör vad Sylvan/Anjemark säger efter tisdagens seglingar nedan:

Top