NÄSTA

Seglingspodden, din apa i vardagen

December 30, 2015 @ 15:02:28   Foto Axel Persson

Seglingspodden-din apa i vardagen
Seglingspodden-din apa i vardagen

1 AV 1

En årskrönika bör man skriva för att sammanfatta ett år, så med tanke på att jag drog i gång podden för två månader sen känns det lite förmätet att kalla denna text för en årskrönika.


 

Det började i önskan att få bidra med något nytt till seglingsmediabilden, jag har länge skrivit på searchs webb och även en del i magasinet. På webben handlar det mest om att förmedla material som man snappar upp genom olika kanaler, i magasinet däremot har man tid att göra egen research och skapa sitt egna innehåll. Man får nörda in sig lite och verkligen lägga ut orden, en utmaning som jag njöt av och där jag verkligen kunde känna en stolthet över resultatet.

 

Podcastmediet, liksom ett magasin, passar väldigt bra för detta ändamål och som den hipster jag önskar att jag är, är podd dessutom lite underground, en motpol till klickhysterien och korta klipp för att maximera views.

 

Något som alltid fascinerat mig är den intima relation som skickliga poddare lyckas skapa med sina lyssnare, jag själv tror till exempel att jag är bästa kompis med Simon Svensson och Jonathan Unge från della sport och Annika Lantz är nästan som en andra mor för mig.

 

Jag tror att poddar har denna effekt för att man alltid har med sig dem i öronen när man gör något tråkigt eller monotont, diskar, kör bil eller handlar t.ex. Podden är en trogen polare som lyser upp den mörka tunneln, som ett vattenhål i öknen. Tydligen tyckte seglingspoddens lyssnare ungefär likadant för när den officiella taglinen/sloganen skulle röstas fram var det, din apa i vardagen som gick segrande ur bataljen. Att Apan är uppe är ju normalt inte förknippat med något positivt för oss seglare men om man tänker efter så är det ju precis då som vi får tid att umgås, skratta och träffa nya kompisar på hamnplan. Om en apa på seglingstävlingen inte bara är positivt, så är en apa i vardagens tristess definitivt det!

 

Under årets sista två månader har jag haft nöjet att prata segling och skämta med Kalle Torlén från Artemis, Fritiof Hedström - min nya, unga partner i 49er, Rebecca Netzler - Norrlands bästa seglare, Rasmus Rosengren och Ida Svensson - lovande Nacra17seglare, Josefin Olsson - kanske Sveriges största medaljhopp till OS i RIO, filmmakarduon Casper och Axel Arvefors och Anders Bengtsson - träningsansvarig på KSSS (ej publicerat än).

 

På min lista över drömgäster finns; Ia Kjellsdotter och prata integration och segling, Alice Nordström- tjejen som bland annat drar in pengar till barncancerfonden, Peter Gustavsson - vi skulle kunna förklara för kidsen vad en blogg var för något förr i tiden och vilket äventyr det är att segla själv. Prata seglingsstil med Alexander Nuija och Karin Berg - hur ser egentligen den perfekta burkabrännan ut? Marit Söderström Nord om barn och idrott. Jag hoppas verkligen att det blir av!

 

Så utan mer sentimentalitet önskar jag er ett riktigt gott nytt år! / Victor Västernäs

 

 

Lyssna på seglingspodden i din podcastapp eller via soundcloud. Det går också följa via facebook och instagram.

 

Senaste avsnittet:

 KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

JUST NU: Så här kan den kommande AC...

Just nu är det mycket funderingar, idéer och frågor kring nästa båtklass som ska användas vid America's Cup. Det förväntas ett snabbt, flygande en...

Aquaglide Multisport 270

PRYLNÖRD?

Här tar vi en titt på satellitutrustningen Iridium LT-3100, Aquaglide multispor...

Precis så magiskt som det är där ut...

Det är något magiskt att komma ut på de stora oceanerna. Här är ett...

"Sending it" (video)

Efter att ha provseglat Astus 20.2 konstaterade vi att den är säker, snabb ...

MÄSTAREN DURR I LEDNINGEN, HUGO ST...

Efter söndagens två race i sexornas world cup leder i den moderna klassen Junio...
x