NÄSTA

Seglingspodden, din apa i vardagen

December 30, 2015 @ 15:02:28   Foto Axel Persson

Seglingspodden-din apa i vardagen
Seglingspodden-din apa i vardagen

1 AV 1

En årskrönika bör man skriva för att sammanfatta ett år, så med tanke på att jag drog i gång podden för två månader sen känns det lite förmätet att kalla denna text för en årskrönika.


 

Det började i önskan att få bidra med något nytt till seglingsmediabilden, jag har länge skrivit på searchs webb och även en del i magasinet. På webben handlar det mest om att förmedla material som man snappar upp genom olika kanaler, i magasinet däremot har man tid att göra egen research och skapa sitt egna innehåll. Man får nörda in sig lite och verkligen lägga ut orden, en utmaning som jag njöt av och där jag verkligen kunde känna en stolthet över resultatet.

 

Podcastmediet, liksom ett magasin, passar väldigt bra för detta ändamål och som den hipster jag önskar att jag är, är podd dessutom lite underground, en motpol till klickhysterien och korta klipp för att maximera views.

 

Något som alltid fascinerat mig är den intima relation som skickliga poddare lyckas skapa med sina lyssnare, jag själv tror till exempel att jag är bästa kompis med Simon Svensson och Jonathan Unge från della sport och Annika Lantz är nästan som en andra mor för mig.

 

Jag tror att poddar har denna effekt för att man alltid har med sig dem i öronen när man gör något tråkigt eller monotont, diskar, kör bil eller handlar t.ex. Podden är en trogen polare som lyser upp den mörka tunneln, som ett vattenhål i öknen. Tydligen tyckte seglingspoddens lyssnare ungefär likadant för när den officiella taglinen/sloganen skulle röstas fram var det, din apa i vardagen som gick segrande ur bataljen. Att Apan är uppe är ju normalt inte förknippat med något positivt för oss seglare men om man tänker efter så är det ju precis då som vi får tid att umgås, skratta och träffa nya kompisar på hamnplan. Om en apa på seglingstävlingen inte bara är positivt, så är en apa i vardagens tristess definitivt det!

 

Under årets sista två månader har jag haft nöjet att prata segling och skämta med Kalle Torlén från Artemis, Fritiof Hedström - min nya, unga partner i 49er, Rebecca Netzler - Norrlands bästa seglare, Rasmus Rosengren och Ida Svensson - lovande Nacra17seglare, Josefin Olsson - kanske Sveriges största medaljhopp till OS i RIO, filmmakarduon Casper och Axel Arvefors och Anders Bengtsson - träningsansvarig på KSSS (ej publicerat än).

 

På min lista över drömgäster finns; Ia Kjellsdotter och prata integration och segling, Alice Nordström- tjejen som bland annat drar in pengar till barncancerfonden, Peter Gustavsson - vi skulle kunna förklara för kidsen vad en blogg var för något förr i tiden och vilket äventyr det är att segla själv. Prata seglingsstil med Alexander Nuija och Karin Berg - hur ser egentligen den perfekta burkabrännan ut? Marit Söderström Nord om barn och idrott. Jag hoppas verkligen att det blir av!

 

Så utan mer sentimentalitet önskar jag er ett riktigt gott nytt år! / Victor Västernäs

 

 

Lyssna på seglingspodden i din podcastapp eller via soundcloud. Det går också följa via facebook och instagram.

 

Senaste avsnittet:

 KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Video: Att bo och segla i en kanot

Den här mannen bestämde sig för att segla runt i sin kanot och sova i den under några dagar. Följ hans resa i klippet nedan.     ...

Tänk på det här när du seglar i storm

Under framförallt hösten kommer stormarna och det är viktigt att man vet va...

Yogan passar alla oavsett vem eller...

Yoga har blivit otroligt populärt på det senaste och det utövas i princip ...

PRESTIGE TILL NAVIGARE YACHTING

Navigare Yachting satsar på ytterligare ett varumärke i sin portfölj! Moto...

TF10 - foilande trimaran

För två veckor sedan testade vi den nya foilande TF10 trimaranen nere i Barcelo...
x