NÄSTA

10 saker att älska (eller hata) som Onboard Reporter

November 25, 2015 @ 09:50:22   Foto Anna-Lena Elled / Volvo Ocean Race


1 AV 8

Till en början var det mest ett skämt som vi skrattade gott åt, samtidigt kunde jag inte riktigt släppa tanken. Ett litet frö var sått, som grodde med tiden och till slut skickade jag in min ansökan till jobbet som Onboard Reporter. Idag, snart fyra år senare, är min resa med Team SCA slut. Vi har seglat ett varv runt jorden.Vi har lärt oss massor. Jag har lärt mig massor. Utvecklingskurvan har varit brant.


 

Det har varit en strapatsfylld resa med många utmaningar längs med vägen, både på land och ute till havs. Att vara Onboard Reporter i Volvo Ocean Race är speciellt. Man måste älska det för att stå ut. Och det gör jag. Här är 10 skäl varför.

 

- Segling. Känslan att ta sig från en plats till en annan med bara naturens kraft – vinden – är fantastisk. De fridfulla dagarna på vattnet, vinden i ansiktet. Surfa nerför vågorna i 30 knop. Känslan av att vara på rätt plats vid rätt ögonblick. Den totala närvaron i ögonblicket. Adrenalin. Nyfikenhet. Vad döljer sig bortom horisonten? Frihet. Jag kan hålla på i evigheter.

 

- Kappsegling. Spelet. Spänningen. Kampen. Intensiteten. Det gemensamma målet. Strävan mot excellens. Besvikelsen när man förlorar och den ack så söta tillfredställelsen när allt stämmer och man går först i mål.

 

Team SCA.Foto Anna-Lena Elled / Volvo Ocean Race

 

- Äventyret. Drivkraften i mitt liv.

 

- Berättandet. Min passion.

 

- Laget. Team SCA är sammansatt av en grupp starka kvinnor med väldigt speciella färdigheter. Det är ett gäng fascinerande individer, som var och en bidrar till den färgglada pallett som utgör grunden för det kompletta laget. Det är komplext och vackert. Ögonblicket när var och en är sitt bästa jag och varje liten bit faller på rätt plats är magiskt.

 

- Kamratskap. Kan inte leva utan det. Att dela är allt.

 

- Kontraster. Högt och lågt. Fram- och motgång. Gassande sol från en klarblå himmel, kolsvarta natten. Doldrums. Stiltje. The roaring forties och furious fifties. Kokande heta dagar, iskyla, fukt, kondens och dyblöta underställ. Volvo Ocean Race är extremt på alla sätt.

 

- Himlen, havet och djurlivet. Solens upp- och nedgång, regntunga moln, vågor, lekfulla delfiner, valar och albatrosser slutar aldrig att fascinera mig.

 

Team SCA. Foto Anna-Lena Elled / Volvo Ocean Race

 

- Resandet. Kan inte tänka mig någon bättre skola i livet än möten med nya kontinenter, länder, kulturer och folk.

 

- Båtbubblan. Livet till havs är tufft men enkelt. Systemgränsen sträcker inte längre än 65 fot, 11 personer och sporadisk kontakt med fastlandet. Vissa blir beroende, jag är rädd för att jag är en av dem.

 

Anna-Lena Elled, OBR, Team SCAKOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Mange Olsson-priset till Santiago L...

Pressm meddelande: Den argentinska seglaren och olympiska guldmedaljören Santiago "Santi" Lange har tilldelats Magnus ”Mange” Olsson Priset 2017. Den 55 år unga seglar...

Yrvind har satt datum för avfärd (v...

Sven Yrvind börjar se slutet. Det som saknas är färg, el, roder och en Yulo...

TBT: Nära skjuter ingen hare

TBT: Efter den här starten tar det en ganska lång stund innan funktionärsb...

HONG KONG-LAGET MEDDELAR SITT DELTA...

Denna vecka tycks bli riktigt intensiv när det kommer till nyheter från Volvo O...

Möt Artemis Racings Andreas Axelsso...

Artemis är ett lag som stoltserar med den svenska flaggan och som är måna ...
x