Nya prylar: 2-växlad self-tailing vinsch med finess från Seldén

Seldén utökar sitt vinschsortiment och lanserar nu S-vinscharna som kommer att premiärvisas på branschmässan METS i Amsterdam. Denna vinschserie är 2-växlade vinschar med ”Self-tailing” funktion där ett mycket bra grepp på trumman och en unik design av Self-tailingen gör att man kan dra hem slacket med linan i Self-tailing spåret och med vinschhandtaget monterat.

För kappseglaren innebär detta att man kan förbereda vinschen inför en stagvändning och därefter snabbt skota hem på nya bogen. Skotet ligger ju redan i self-tailingen och vinschhandtaget sitter där det ska. För cruisingseglaren blir det en enkel och säker hantering genom att den belastade linan alltid är säkrad. Man behöver inte hålla en belastad lina i handen, lägga upp den i self-tailingen och samtidigt leta efter vinschhandtaget.

Teknisk beskrivning:

Trumman är tillverkad i svartanodiserat aluminium och har konkava ytor som ger ett mycket bra grepp för linan. Self-tailingen har ingen konventionell kilform utan en mer rund form som omsluter linan. En fjäderbelastad fläns håller linan i spåret utan att skapa friktion. Armen som leder upp linan på Self-tailingen är tillverkad i högglanspolerat rostfritt stål.

Seldéns nya vinschar kommer att finnas tillgängliga i fyra storlekar med benämningarna S30, S40, S48 och S54. Leveransstart blir mars 2016 med ett rekommenderat försäljningspris från 7400 - 16150 kr inkl moms.



Top