Veckans tips! - ett TED-talk om surfing på avlägsna platser och kyla som meditation

Veckans tips blir ett TED-talk av Chris Burkard. Ett 10 minuter långt föredrag av surf-fotografen som tröttnade på att fota surfare på varma och lättillgängliga turistdestinationer. Han började istället leta efter orörda ödsliga stränder och avlägsna platser som var en utmaning att bara ta sig till och konstaterar nu att ”allt som är värt att sträva efter, kommer att kräva att vi lider lite grann”.

I denna jakt kom Burkard att mer och mer hamna på mycket kalla platser där kylan blivit en form av meditation för honom. Den fysiska smärtan i form av strapatser och kyla blev hans inre drivkraft att upptäcka orörda och avlägsna surfställen med kyla som gemensam nämnare. Spana in hans inspirerande föredrag nedan!



Veckans tips

Varje tisdag publicerar vi veckans tips om något som vi på redaktionen tycker att alla läsare bör spana in. Det kan vara ett filmtips, ett spännande event, någon ny oumbärlig pryl, en inspirerande eller häftig video. Egentligen ett tips om vad som helst som vi tycker bör uppmärksammas för er läsare lite extra. Om någon därute sitter på ett tips som ni vill dela med er av, skicka gärna ett mail till info@searchmagazine.se och tipsa oss på redaktionen. Så kanske vi kan tipsa alla läsare.

Top