NÄSTA

Dags för semifinaler i Lysekil Women’s Match

Augusti 09, 2015 @ 08:14:16   Foto Dan Ljungsvik / LWM

Foto Dan Ljungsvik / LWM
Foto Dan Ljungsvik / LWM

1 AV 1

Östling, Sylvan, Roble och Ulrikkeholm Klinkby gör upp.

 

Anna Östling tappade en match i sin kvartsfinal, medan övriga semifinalister gick prickfritt genom sina kvartar. Den svenska världstvåan får i semi möta klubbkamraten Caroline Sylvan, danska världsettan Camilla Ulrikkeholm Klinkby eller Stephanie Roble från USA. Som vinnare av grundomgången har amerikanskan favören att få välja sin motståndarinna i semin:

– Besättningen och jag ska diskutera det under kvällen, och så meddelar vi vårt val lördag morgon, säger hon med ett hemlighetsfullt leende.

 

Av fredagens resultat i Lysekil Women’s Match skulle man kunna få uppfattningen att det var fyra ganska enkla kvartsfinaler som avhandlades. Så var dock ingalunda fallet. Publiken som hade strömmat till Släggös klippor vid Kyrkeviksbukten i Lysekil fick se matchracing i världsklass, när striderna om de åtråvärda semifinalplatserna hårdnade. Att fyrfaldiga Lysekilssegraren Camilla Ulrikkeholm Klinkby i en av matcherna seglade schweiziska Alexa Bezel långt förbi länsrundningen, och gav henne så stora problem med spinnakern att hon tvingades avbryta hela matchen, är bara ett exempel på de många utnyttjanden av regelboken och matchracingtaktiken som bjöds:

– Det finns ingen anledning att inte gå för fullt. Ju närmare slutet av tävlingen vi kommer, desto viktigare blir det, deklarerar danskan, som siktar på sin femte raka seger.

– Vi har seglat tillsammans länge, känner varandra väl och har ett oslagbart lagarbete ombord. Det ger oss stora möjligheter att segla taktiskt precis som vi vill, konstaterar hon.

 

Anan Östling ser också fram emot lördagen med tillförsikt, och vill gärna ha revansch för fjolårets snöpliga finalförlust mot Ulrikkeholm Klinkby:

– Motståndet blir ett helt annat än tidigare under veckan. Det blir kul för oss och det blir riktigt roligt för publiken, spår Östling, och får medhåll av klubbkamraten Sylvan.

– Det gäller att vara på tårna hela tiden, det kommer inte att finnas utrymme för att slappna av. I dagens kvartsfinaler hittade vi tillbaka till vår vanliga fart, och hade tre fantastiska race mot rutinerade Anne-Claire Le Berre. Nu känner vi oss trygga och redo för vilken motståndare som helst i semin, säger Caroline Sylvan.

 

Lysekil Women’s Match avslutas i morgon lördag med semifinaler och final.

 

Resultat i kvartsfinaler i Lysekil Women’s Match:

Stephanie Roble, USA – Pauline Courtois, FRA, 3 –0

Camilla Ulrikkeholm Klinkby, DEN – Alexa Bezel, SUI, 3 – 0

Anna Östling, SWE – Klaartje Zuiderbaan, NED, 3 – 1

Caroline Sylvan, SWE – Anne-Claire Le Berre, FRA, 3 – 0

 

Resultat efter placeringsseglingar:

9. Annabel Vose, GBR

10. Johanna Bergqvist, SWE

11. Juliana Senfft, BRA

12. Sanna Häger, SWE


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x