NÄSTA

Dags för semifinaler i Lysekil Women’s Match

Augusti 09, 2015 @ 08:14:16   Foto Dan Ljungsvik / LWM

Foto Dan Ljungsvik / LWM
Foto Dan Ljungsvik / LWM

1 AV 1

Östling, Sylvan, Roble och Ulrikkeholm Klinkby gör upp.

 

Anna Östling tappade en match i sin kvartsfinal, medan övriga semifinalister gick prickfritt genom sina kvartar. Den svenska världstvåan får i semi möta klubbkamraten Caroline Sylvan, danska världsettan Camilla Ulrikkeholm Klinkby eller Stephanie Roble från USA. Som vinnare av grundomgången har amerikanskan favören att få välja sin motståndarinna i semin:

– Besättningen och jag ska diskutera det under kvällen, och så meddelar vi vårt val lördag morgon, säger hon med ett hemlighetsfullt leende.

 

Av fredagens resultat i Lysekil Women’s Match skulle man kunna få uppfattningen att det var fyra ganska enkla kvartsfinaler som avhandlades. Så var dock ingalunda fallet. Publiken som hade strömmat till Släggös klippor vid Kyrkeviksbukten i Lysekil fick se matchracing i världsklass, när striderna om de åtråvärda semifinalplatserna hårdnade. Att fyrfaldiga Lysekilssegraren Camilla Ulrikkeholm Klinkby i en av matcherna seglade schweiziska Alexa Bezel långt förbi länsrundningen, och gav henne så stora problem med spinnakern att hon tvingades avbryta hela matchen, är bara ett exempel på de många utnyttjanden av regelboken och matchracingtaktiken som bjöds:

– Det finns ingen anledning att inte gå för fullt. Ju närmare slutet av tävlingen vi kommer, desto viktigare blir det, deklarerar danskan, som siktar på sin femte raka seger.

– Vi har seglat tillsammans länge, känner varandra väl och har ett oslagbart lagarbete ombord. Det ger oss stora möjligheter att segla taktiskt precis som vi vill, konstaterar hon.

 

Anan Östling ser också fram emot lördagen med tillförsikt, och vill gärna ha revansch för fjolårets snöpliga finalförlust mot Ulrikkeholm Klinkby:

– Motståndet blir ett helt annat än tidigare under veckan. Det blir kul för oss och det blir riktigt roligt för publiken, spår Östling, och får medhåll av klubbkamraten Sylvan.

– Det gäller att vara på tårna hela tiden, det kommer inte att finnas utrymme för att slappna av. I dagens kvartsfinaler hittade vi tillbaka till vår vanliga fart, och hade tre fantastiska race mot rutinerade Anne-Claire Le Berre. Nu känner vi oss trygga och redo för vilken motståndare som helst i semin, säger Caroline Sylvan.

 

Lysekil Women’s Match avslutas i morgon lördag med semifinaler och final.

 

Resultat i kvartsfinaler i Lysekil Women’s Match:

Stephanie Roble, USA – Pauline Courtois, FRA, 3 –0

Camilla Ulrikkeholm Klinkby, DEN – Alexa Bezel, SUI, 3 – 0

Anna Östling, SWE – Klaartje Zuiderbaan, NED, 3 – 1

Caroline Sylvan, SWE – Anne-Claire Le Berre, FRA, 3 – 0

 

Resultat efter placeringsseglingar:

9. Annabel Vose, GBR

10. Johanna Bergqvist, SWE

11. Juliana Senfft, BRA

12. Sanna Häger, SWE


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip när det blåste som mest i fredags. Tävlingsledningen beslutade att skjuta på start...

Dubbelt guldläge på VM

Med endast en finalsegling kvar i 470 och i Finnjolle i VM i Århus är det svensk...

DANSKA KOCH STARKAST I LYSEKILS VAC...

Dag två av Lysekil Women’s Match inleddes med flight 11 av round-robin där...

Alla kan ​delta i Lilla Tjörn Runt ...

Söndagen den 12 augusti arrangeras Lilla Tjörn Runt för 34:e gången av...

Lysekil Womens Match LIVE

Nu börjar det bli allvar i Lysekil Womens Match. Vi är i slutet av round robin och i...x