NÄSTA

Späckat seminarieprogram på Lysekil Women’s Match

Juli 25, 2015 @ 05:38:59   Foto Dan Ljungsvik

Späckat seminarieprogram på Lysekil Women’s Match.
Späckat seminarieprogram på Lysekil Women’s Match.

1 AV 2

Blue Growth och kvinnligt entreprenörskap avhandlas 4 – 5 augusti

 

PM Lysekil Women’s Match

 

Lysekil Women’s Match är inte bara en seglingstävling i världsklass, utan har också utvecklats till det regionala näringslivets mötesplats under sensommaren. För tredje året i rad arrangeras ett företagsseminarium under Lysekil Women’s Match, och i år har programmet fördubblats till två dagar.

 

Blue Growth och kvinnligt entreprenörskap är teman den 4 – 5 augusti:

– Det känns mycket inspirerande att vi nu kan utöka seminarieprogrammet till två heldagar, och med nya aktörer som Västra Götalandsregionen och Turistrådet Västsverige, tycker Anna Holmdahl White, projektledare för Lysekil Women’s Match.

 

Det var 2013 som Per Nordberg, VD för det statliga riskkapitalbolaget Fouriertransform, tog initiativet till att anordna ett företagsseminarium i samband med Lysekil Women’s Match. Intentionen var att skapa en samlingsplats för västsvenskt näringsliv, med goda möjligheter att nätverka och skapa nya kontakter med alla kända och okända kollegor i närområdet. Redan från start slöt representanter för det regionala näringslivet upp, och kom för att lyssna till ett antal inspirerande programpunkter.

 

När Fouriertransform och Företagarna tillsammans med Position Väst, Almi, Västra Götalandsregionen, Lysekils Kommun och Turistrådet Västsverige nu bjuder in till det tredje företagsseminariet på lika många år, tas ytterligare ett stort steg i utvecklingen; en fördubbling av programtiden till två dagar:

– Det är tack vare de tidigare årens stora intresse som vi nu kan erbjuda två mycket spännande och intressanta seminariedagar, säger Per Nordberg.

– En hundraprocentig utökning är såklart väldigt rolig, säger Maria Derner, regionchef för Företagarna i Västra Götaland, och tillägger att de båda dagarna bjuder på två teman med olika inriktning.

– På så sätt hoppas vi kunna locka en ännu bredare publik än tidigare, säger hon.

 

Tisdagen under Lysekil Women’s Match, den 4 augusti, är företagsseminariets första dag, som behandlar vad havet kan ge oss i form av utveckling och entreprenörskap. Under dagen ges möjlighet att lära mer från några av landets främsta personer och företagare på området:

– Vi ska diskutera nya produkter och nytt företagande, och peka på de möjligheter och flaskhalsar som kan finnas. Allt för att underlätta utvecklingen, säger moderatorn Anders Carlberg från Västra Götalandsregionen.

 

Under onsdagens programpunkter den 5 augusti får du lyssna till kända och mindre kända kvinnliga entreprenörer som gjort det många vill; förverkligat sin dröm. En paneldebatt med bland andra Meg Tivéus och Annika Dopping ska också besvara frågan om entreprenörskap gynnas av mångfald, innan de båda dagarnas seminarier summeras och vinnaren i Almis och Turistrådet Västsveriges idépitch utses:

– Båda dagarna tar upp ämnen och frågor som har starka kopplingar till Lysekil Women’s Match, i form av maritima frågor och kvinnligt entreprenörskap, säger Anna Holmdahl White, och påpekar att de inspirerande seminarierna är helt gratis och att man kan välja att vara med valfri dag eller båda.

 

Lysekil Women's Match startades 2004 och är med 300 000 SEK i prispengar världens största årligen återkommande tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, publicitet och prispengar. Världens främsta kvinnliga matchracingbesättningar deltar i Lysekil Women's Match, som nästa gång arrangeras 3 – 8 augusti 2015 av Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan följas av den stora publiken på klipporna.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Till Salu: Foilande F4-katamaran

Den tidigare Oracle och Luna Rossa seglaren Shannon Falcone från Antigua säljer nu sin F4-katamaran. En perfekt båt för cruising i skärgården i sommar?! Kolla in...

Scallywag har anlänt till Itajaí!

Sex lag kommer att vara på startlinjen idag för In-Port Racet i Itajaí. V...

Så här kommer man under en 65 fots ...

Hur kommer man under en 65 fot hög bro med en 80 fot hög mast? Man kan ta ner masten...

Volvo Ocean Race: Strömberg siktar ...

– Vi kommer vara på pallen i den här etappen, säger Martin Ström...

81-årig man går på grund (VIDEO)

Denna 81-åriga man fick in en tamp i propellern och drev upp på land i Urk, Nederl...x