Flera svenska båtar på pallen i X35 VM och X-Yachts Gold Cup

I helgen avgjordes X-Yacht Gold Cup och VM för X35:or. På VM:et blev det ett svenskt brons genom Douglas Eklund och hans Nautiska Racing. Teamet låg under hela regattan på pallplats och lyckades till slut bärga bronset efter med två finska båtar, Audi E-tron och Audi Ultra som knep guld- respektive silvermedaljen.Med ombord på Nautiska Racing fanns bland annat Björn Hansen som kom direkt från en seger i Stena Match Cup Sweden. Svenska JOANNA med Jacob Jacobsson slutade precis utanför pallen.

I X-yachts Gold Cup blev det flera svenska framgångar. IMX40:an Gertrud och skeppare Martin Persson vann Sportklass B. Med ombord på Gertrud fanns även Search:s Philip Blanco som skötte fördäcksarbetet. I Familjeklass B slutade svenska Xp 38:an Xpresso på en tredjeplats seglad av hela familjen Jenemark. 10-årige Felix Jenemark kommenterade regattan, "det har varit en kul regatta. Vi gjorde en del bra starter, men det var tufft att hänga med de lite större båtarna på banan".

För fullständig resultatlista, kika in här. Spana också in videosammanfattningen från regattan nedan.