NÄSTA

Ny näringslivsdag under Seglarveckan i Båstad

Juli 18, 2015 @ 06:48:07   Foto Gränslösa Möten


1 AV 2

Nu ska det etableras en årlig näringslivsdag under Seglarveckan i Båstad. Den 6 augusti samlas en rad kända personligheter från både näringslivet och idrottsvärlden i den skånska sommarmetropolen. Under Seglarveckan anordnas även SM och EM i drake.


 

Näringslivsdagen arrangeras av Gränslösa Möten och inleds med en frukostträff i Norrvikens trädgårdar där VM-guldmeriterade bandyprofilen Kenth Hultqvist bjuder på en inspirerande morgon. Därefter får deltagarna möjlighet att följa starten på dagens EM-tävlingar i drake.

 

Efter lunch fortsätter programmet på Hotel Skansen, ett stenkast från Båstads hamn där seglarna har sin bas. Det blir en eftermiddag om hållbarhet, mångfald och prestationer. Samhällsentreprenören Dan Olofsson invigningstalar på temat Expect a better tomorrow. Sigmas vd Lars Kry håller ett föredrag om värderingsstyrt ledarskap i praktiken och författaren Jana Söderberg föreläser om motivation. Därefter blir det ett samtal om blågula prestationer med bandy- och seglingsmästaren Jonas Claesson, VM94-hjälten Kennet Andersson och Kenth Hultqvist. Moderator är Claes Andersson från Viasat. Dagen avslutas med ett after sail-mingel tillsammans med välgörenhetsorganisationen Star for Life.

– Vi vill etablera en årligt återkommande näringslivsdag under Seglarveckan. Båstad är en etablerad mötesplats för näringslivet. Vi önskar tillföra en ny dimension genom att koppla ihop näringslivet med skola, kultur och idrott. Det här blir en inspirerande och kunskapsladdad kickoff inför hösten där man kan knyta nya kontakter över de traditionella gränserna, säger Bo Nilsson, entreprenör och grundare av Gränslösa Möten.

 

EM i drake och prova på-aktiviteter

Seglarveckan i Båstad startade 2013. Årets evenemang pågår mellan 31 juli-8 augusti och programmet rymmer både SM och EM i drake. Bland de svenska medaljhoppen i EM finns exempelvis Martin Pålsson från Göteborg med Johan Norén och Göran Alm i besättningen samt Olle Johansson från Stockholm som seglar med Patrik och Staffan Salén.

 

Veckan bjuder även på publika prova på-aktiviteter och tävlingar genom My sailing camp. Deltagarna får exempelvis testa kappsegling på bana med en professionell skeppare ombord. Dessutom kan man prova på stand up paddle och segla C55. Aktiviteterna utgår från olika stationer i hamnen i Båstad. Arrangören räknar med omkring 20.000-30.000 besök under seglarveckan.

– Vi har fantastiska seglingsvatten i Laholmsbukten. Det är ingen nämnbar ström, ingen kommersiell färjetrafik och varierande vindar. Dessutom är Båstad lättillgängligt för både seglare och besökare. Näringslivsdagen tillför en ny dimension till Seglarveckan, säger Pekko Svensson, projektledare hos arrangören Sailing Båstad.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

 • Seglarveckan i Båstad

  Seglarveckan i Båstad fokuserar på aktiva familjer och näringsliv. Läs mer i pressmeddelandet från Seglarveckan ...

 • Mångsidigt motionslopp längs Båstad...

  Den 6 augusti är det premiär för motionsloppet The Riviera Race s...

 • Foto sailingbastad.se

  SM för Melges 24

  På torsdag inleds SM för Melges 24 i samband med seglarveckan i Båstad. Seglingarna startar på fredag och avslutas p&arin...

 • Tuffa förhållande för drakarna under SM.

  Drakarnas drabbningar i Båstad

  Öppna Svenska mästerskapet i Drake avgjordes i Båstad under lördagen. Båstad bjöd på varierande och utslag...

 • Idyll på Västkusten - Club 29

  Under sommaren var det en ny tävling på Västkusten arrangerad av Club 29 där 20 båtar seglade mellan olika hamnar...

 • SM-veckan Båstad

  Press meddelande: Måndag den 1 augusti drar Seglarveckan i Båstad igång. Inför årets upplaga har man storsatsat...

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

EMIRATES TEAM NEW ZEALAND: America'...

Inatt släpptes äntligen lite nyheter från Emirates Team New Zealand, vinnarna av America's Cup. Sen vinsten i juni har många gått och väntat på lite ny...

Ingenting slår J-Class (VIDEO)

J-Class båtarna är någonting i särklass och det är svårt ...

Meet the Team: Här är seglarna i Ve...

Under 100 dagar kvar tills Volvo Ocean Race 2017-2018 startar och än har vi mycket at...

Thomas Coville sätter nytt rekord ö...

Fransmän älskar att segla ensamma och snabbt, är det inte Vendée Glo...

Guide: Enkelt och säkert sätt att p...

Att sätta och segla med spinnaker är en härlig del av seglingen när ba...
x