Team SCA seglar vidare

Team SCA, som precis avslutat sitt deltagande i Volvo Ocean Race 2014-2015 med målgången i Göteborg, kommer att segla vidare. Den kvinnliga besättningen kommer att fortsätta att kappsegla under hösten.

Det tre år långa projektet nådde målet i samband med målgången av Volvo Ocean Race sista helgen i juni. För SCA har det varit en framgångsrik resa och ett lyckat projekt. För att bygga vidare på den plattformen kommer Team SCA att delta i två kappseglingar i Storbritannien, dels Artemis Challange den 13 augusti och därefter i klassiska Rolex Fastnet Race som startar 16 augusti.

Det är andra gången som Team SCA deltar i Fastnet Race. Förra gången var 2013, innan starten av Volvo Ocean Race. Nu är det alltså en mer erfaren besättning med en jorden runt-kappsegling i färskt minne. Exakt hur besättningen kommer att se ut är inte klart, men större delen av Team SCAs kvinnliga besättning i Volvo Ocean Race kommer att var med. Dock inte Sam Davies, samt systrarna Justine and Elodie Mettraux. De är upptagna av andra projekt.

Efter Fastnet ska Team SCA till båtmässan i Genua och ett “Reunion Race” 30:e september tillsammans med andra Volvo Ocean 65-båtar. Därefter väntar en serie ProAm-tävlingar fram till femte oktober.

– Det blir intressant för oss att ta oss an Fastnet Race en andra gång. Skillnaden mot förra gången är att besättningen nu har erfarenhet från 10 000-tals nautiska mil av offshore kappsegling. De kommer att uppskatta tävlingen på ett helt annat sätt en förra gången. Ett av de viktigaste målen för teamet är att fortsätta bygga och utveckla kompetensen bland denna elitgrupp av seglare så att de kan fortsätta att utvecklas och växa inom sin sport, säger Richard Brisius projektledare för Team SCA.

Något beslut om Team SCA kommer att delta i Volvo Ocean Race 2017-2018 eller inte, har ännu inte fattats.

Top