Bästa resultat räckte inte för Agneta-seger i Antibes

Så kom det äntligen vinden till Antibes och svenskbåten Agneta ledde söndagens race rakt igenom i 4-7 m/s bris. Det såg ut som en klar seger ända till slutet då vinden tilltog och Fife-ritade Moonbeam IV tog hem på Agneta och passerade linjen bara 30 sekunder senare. När så tiderna räknats med hänsyn till CIM-reglernas handicap fick Agneta nöja sig med ännu en andraplacering , ryskchartrade Hallowe'en blev trea och Mariska som vunnit de första två racen tog fjärdeplatsen.

Slutresultatert bland BIg Boats i Voiles d'Antibes blev sedan lite överraskande, beroende på att trots att en av fyra seglingar ställts in, det sämsta resultatet av de tre återstående räknades bort.

Det gav Mariska segern med Moonbeam IV som tvåa och Agneta först på tredje plats. Om samtliga tre seglingar räknats hade Agneta vunnit klassen.

- Vi blev lite förvånade, medger Agnetas skeppare Jacques Louvet.

Han och den nya ägaren Daniel Romualdez är ändå mycket nöjda med placeringen och jobbar på en långtidsplan där vi kan räkna med att se Agneta i resultatlistorna för klassikernas seglingar i Karibien under nästa vinter. I planerna finns längre fram ett återbesök i Sverige. Agneta lämnade Sverige när hon 1959 såldes till Fiatchefen Giovanni Agnelli.

Text och Foto Olle Appelberg

ÅF

Top