NÄSTA

Lovisa Karlsson; Träning med de bästa!

Maj 20, 2015 @ 06:49:20   Foto Lovisa Karlsson

Lovisa Karlsson; Träning med de bästa!
Lovisa Karlsson; Träning med de bästa!

1 AV 3

Lovisa Karlsson är en av våra mest lovande laser radial seglare. För en vecka sedan fick hon chansen att åka till den gamla OS-arenan i Weymouth och träna med två av världens bästa, Allison Young och Josefin Olsson. Läs hennes reflektioner nedan;


 

När jag som 9-åring satte mig för första gången i en optimistjolle hade jag ingen aning om hur ett ”seglingsliv” ser ut, och ännu mindre att jag själv skulle få leva det. Att jag skulle få fara runt över land och vatten för att göra det jag tycker allra bäst om hade jag aldrig kunnat tänka mig. Nu, 11 år senare, är jag precis hemkommen från ett av alla delstopp på min resa, mer motiverad än någonsin.

 

Weymouth, England, var destinationen denna gång och träning stod på schemat. Träning med bästa möjliga träningsmotstånd, arena och coach. När jag fick frågan av Per F om jag ville följa med till England för att träna med Josefin Olsson och Alison Young tänkte jag ”Wow, vilken möjlighet(!!!)”. Efter lite logiska funderingar var båten skickad och flygbiljett bokad, sedan blev det dags! Aningens nervös (jag skulle ju trots allt få träna med två av världens främsta laserseglare) och förväntansfull kom jag fram till klubben i Weymouth på söndagskvällen.

 

På måndagen var det dags för att segla det första passet och vi var 4 radialer som körde med 2 coacher. En lyx som för mig, som går på Seglargymnasium där vi är 18 stycken seglare där vi delar på två stycken tränare, var helt ny. England bjöd på förvånansvärt bra väder (förutom den dagen då den brittiska coachen ringde och sköt upp samlingen 1h på grund av ”The horrible rain) och vi fick träna i allt mellan 0-20knops vind vilket var helt perfekt.

 

Vi fick 5 dagars träning med mycket fokus på fart men vi hann även med en del teknik och racing.

Otroligt intensivt och lärorikt för min del. Nervositeten jag hade i början släppte fort och ersattes av ett lugn som skapades genom hur fantastiskt kul och givande träningen var. Som vanligt när man har roligt gick tyvärr tiden snabbt, nästan lite för snabbt. Innan jag hann blinka var 5 dagar och 5 långa träningspass förbi.

 

Med blandade känslor efter träningsveckan bar det av hemåt på fredagseftermiddagen. Besviken över att den var slut, nöjd över hur mycket jag hade lärt mig och över allt som jag kunde ta med mig, glad över att ha fått möjligheten att få träna mot eliten men framförallt imponerad. Imponerad av Weymouth och klubben, av Jossan och Alison och deras kunskap, av träningsupplägget, av vad som krävs för att nå världseliten, av britternas teknologi och av deras gästvänlighet.

 

Väl hemkommen ser jag tillbaka på veckan och allt jag har lärt mig, och är oerhört tacksam att jag fick chansen att åka dit. Sommaren är fylld med spännande resor och här närmast väntar Europacupen i Holland, där jag hoppas kunna kvala in till världscupen som går i Weymouth i juni. Jag är mer än redo att göra mina 11 år som seglare betydligt fler, för min seglingsresa har bara börjat!

 

/Lovisa Karlsson

 

Gilla och följ Lovisa på Facebook  https://www.facebook.com/lovisakarlssonsailing?fref=ts


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

PRYLNÖRD (VIDEO)?

Gillar du också prylar? Här tar vi en titt på Sea-Tags MOB-alarm, Quicks varmvattenberedare och racingkompassen Velocitek Prism.   SEA-TAG MOB ALARM

NYA BÅTAR (video)

Det är ingen hemlighet att vi är barnsligt förtjusta i båtar, av alla ...

Team Pro4u tar revansch i helgens S...

Under helgen seglades Sandhamn Open traditionsenligt. Här rapporterar Team Pro4u:s&...

Kappseglingseglingsglädje i Turkiet...

Här är ett sammandrag från första etappen av årets Otokar Tırhan...

Mjuka konserver. Foto Martin Gadman

Mjuka konserver

Äntligen börjar säsongen närma sig på riktigt och det är dag...x