MAPFRE snabbast i Newports In-Port Race

Det spanska laget MAPFRE ledde dagens In-Port Race i Newport från start till mål och tog hem sin första seger i en hamnkappsegling i Volvo Ocean Race 2014-15. I morgon inleds den sjunde etappen till Lissabon.

Vinden låg på kring 5 sekundmeter och tusentals åskådare på land och på havet följde dagens In-Port Race i seglingstokiga Newport, Rhode Island. Martin Strömbergs Dongfeng Race Team var först över startlinjen men MAPFRE hade mer fart och tog snabbt över ledningen. Hemmalaget Team Alvimedica höll ett fast grepp om sin andraplats under de tre varven runt banan men kunde inte hota det spanska vinnarlaget.

– Detta är bra resultat som vi bär med oss inför etappstarten men vi har hela tiden blivit bättre och det viktigaste är att vi fortsätter utvecklas, säger MAPFREs skeppare Iker Martinez.

Inför det sista varvet såg Team SCA ut att ha en trygg tredjeplats framför Dongfeng. Abu Dhabi Ocean Racing och Team Brunel som fram till dess låg sist hittade då mer vind på vänstersidan av banan. Abu Dhabi seglade upp sig till trea och de toppar nu poängtabellen i In-Port Serien och den stora tabellen för havsetapperna.

– Racet var ren tortyr för oss men jag är glad att vi tillslut fick ett bra resultat, säger Abu Dhabi Ocean Racings skeppare Ian Walker.

Dongfeng tappade allt på sista varvet och var sist över mållinjen medan SCA slutade på fjärde plats.

– Vindbyar och strömmen spelade en stor roll under racet och det kan se enkelt ut för åskådare men vi fattar hela tiden avgörande beslut, säger Team SCA:s skeppare Sam Davies. Vi valde fel sida vid en rundning och det visar att även små misstag blir dyra i det här startfältet.

Imorgon klockan 20.00 (14.00 lokal tid) går startskottet för den sjunde etappen i Volvo Ocean Race från Newport till Lissabon.

De In-Port Race som seglas i varje hamnstopp utgör en egen tävling, Volvo Ocean Race In-Port Series, med en poängställning som är separat från havsetapperna. Om flera ligger på samma poäng i den i den stora Volvo Ocean Race-tabellen avgörs ställningen utifrån vilket lag som lyckats bäst i In-Port-serien.

Top