NÄSTA

Östling och Wiltoft till Stena Match Cup Sweden

Maj 11, 2015 @ 03:00:18   Foto Stena Match Cup Sweden

Foto Stena Match Cup Sweden
Foto Stena Match Cup Sweden

1 AV 3

PM STENA MATCH CUP SWEDEN


 

Team Anna Östling till Stena Match Cup Sweden och Rasmus Wiltoft vann kvalet på GKSS

 

Team Anna Östling förlorade finalen i Volvo Spring Cup mot Rasmus Wiltofts danska besättning men båda lagen kvalificerade sig till Stena Match Cup Sweden 2015. Det regerande världsmästarlaget på damsidan kommer nu utmana herrarna i världscuptävlingen i matchracing på Marstrand.

 

– Det känns helt grymt och vi älskar att tävla på Marstrand. Vi kommer möta riktigt hårt motstånd när vi kommer dit men jag hoppas att vi får riktigt bra stöd från publiken på klipporna, säger OS-meriterade Anna Östling som senast deltog i Stena Match Cup Sweden 2013 då tävlingen hade en damklass.

 

I helgens tävling utmärkte sig finallagen redan i grundomgången där Östling bara tappade poäng mot Wiltoft som i sin tur tog full pott. På söndag eftermiddag vann Team Anna den första semifinalen i GKSS-derbyt mot Patrik Sturessons Team Accure. Samtidigt som de säkrade en plats i finalen tog de också hem kvalplatsen till Stena Match Cup Sweden som det bästa svenska laget i Volvo Spring Cup.

 

I den andra semifinalen besegrade Wiltoft det norska laget med Martin Mehus som skeppare. Danskarna fick sedan ett litet övertag på Team Anna i den första finalmatchen men svenskorna kom tillbaks och tog över ledningen efter en tät duell i slutet på det första varvet. Wiltoft ledde den andra matchen från början till slut men Team Anna fick en bra start på den tredje och avgörande matchen. Hemmalaget drog dock på sig ett straff på det andra varvet vilket gjorde att Viltoft kunde gå om och vinna med mindre än en båtlängd.

– Tjejerna gav oss en ordentlig match men nu känns det fantastiskt att få chansen att segla på Marstrand igen. Stena Match Cup Sweden är bland de bästa matchracingtävlingarna som finns och det är en dröm att få komma tillbaks, säger Rasmus Viltoft som även kvalade in till tävlingen på Marstrand 2011.

 

Stena Match Cup Sweden seglas 29 juni – 4 juli och veckan efter det ska Team Anna till Danmark för att försvara sitt VM-guld i match racing från 2014.

– Vi har seglat rätt och aggressivt hela helgen och även i den hårda vinden som var idag. En stor anledning till att det gått bra är att vi precis kom från en tävling i Grekland och jag är inte rädd för att tävla intensivt, säger Anna Östling.

 

Volvo Spring Cup seglades 9-10 maj och avgjordes i en grundomgång där alla lag mötte varandra och de bästa gick vidare till semifinaler och final som avgjordes i bäst av tre matcher. Stena Match Cup Sweden är en deltävling i World Match Racing Tour, världscupen i matchracing för herrar. Tävlingen på Marstrand har endast en Open Class som är öppen för både herrlag och damlag.

 

Resultat Volvo Spring Cup 2015:

 

1. Rasmus Viltoft (DEN)

2. Anna Östling (SWE)

3. Patrik Sturesson (SWE)

4. Martin Mehus (NOR)

5. Jakob Wilson (SWE)

6. Victor Abenius (SWE)

7. Måns Holmberg (SWE)

8. Kim Kling (SWE)

9. Martin Moe (NOR)

10. Caroline Sylvan (SWE)KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Foto Daniel Stenholm

Tuffa förhållanden första dagen av ...

Mästarnas Mästarna seglas just nu i Marstrand. Det blev en tuff inledning för seglarna igår i hårda höstvindar.   Seglingens Mä...

Wildcard 470 – Mästare bland mästare

Pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet: Anton Dahlberg och hans besä...

Sune Carlsson invald i seglingens H...

Pressmeddelande SSF: Båtbyggaren och starbåtsseglaren, Sune Carlsson, har utse...

Årets Seglarutmärkelser utdelade

Pressmeddelande SSF: I samband med Mästarnas Mästare i Marstrand i helgen har Sv...

Veckans 5 mest lästa: Skräckscener ...

Titt som tätt överraskar ni läsare med att visa extra stort intresse fö...
x