Seglingsklubbar tränar tillsammans inför den Allsvenska premiären

Under helgen samlades ett antal västsvenska seglingsklubbar i Hjuvik för att gemensam träning inför starten av Allsvenskan i segling. Under säsongen kommer 18 klubblag från hela Sverige att göra upp om vem som blir Allsvensk mästare och får representera Sverige i Sailing Champions League på Sardinien i september.

allsvenskan träningshelg

Det är bara en månad kvar till första deltävlingen i Saltsjöbaden (22-24/5) och det är nu viktigt att komma in i båtarna och formatet. Alla seglare är duktiga i andra seglingsklasser, men de allsvenska lagen är nykomponerade och man behöver tid i båten för att hitta sina roller.

allsvenskan-hjuvik-traning-12

allsvenskan-hjuvik-traning-18

Olle Langenius rorsman i GKSS team 1 som består av Sara Engström, Sara Rossel, Marcus Alm och Gustav Gärdebäck säger att vi har en skön blandning av killar, tjejer och en senior. Gruppen har erfarenhet från både skiff -och matchracing-segling i både jolle och kölbåt. Vi kom snabbt in i båten och kunde snabbt hantera de flesta manövrarna. Vi fick dessutom möjlighet att träna i lite hårdare vind redan på torsdagen med byar över 10 m/s.

Normalt är klubbarna konkurrenter, men för att få bästa förutsättningar mot övriga klubbar i Sverige har man tagit beslutet att träna tillsammans.

Fakta om allsvenskan hittar du här. 

Top