NÄSTA

Ny actionkamera från Garmin på gång

April 18, 2015 @ 05:18:58   Foto Garmin team

Garmin WIRRB water 2
Garmin WIRRB water 2

1 AV 3

PM från Garmin – Vi är oerhört glada att kunna erbjuda dessa kameror så att marknaden inte bara kan få se filmen utan även hur långt, snabbt och galet deras äventyr verkligen är.

 

 Garmin presenterar nu nästa generation HD actionkameror, VIRB X och VIRB XE. Kompakta och i ett nytt format med fler monteringsalternativ filmar de i HD och med vidvinkel. De är vattentäta ner till 50 meter och så robusta och vattentåliga att du inte behöver något dykhus när du filmar under vattnet.

VIRB X och VIRB XE har högkvalitativa bild- och ljudfunktioner och ger en helt ny användarupplevelse med G-Metrix. Med hjälp av en mängd inbyggda och trådlösa sensorer fångar G-Metrix data som t.ex. hastighet och G-kraft och omvandlar den till animerad information på bilden för att skapa en häftigare användarupplevelse. Med Garmins programvara kan du visa dina äventyr med fler detaljer och skapa snygga actionvideos på ett enklare sätt. G-Metrix fungerar tillsammans med Garmins produktsortiment oavsett aktivitet. Analysera din kraft från dina Vector wattpedaler, visa din G-kraft under en akrobatisk flygning, återupplev farten och stigningarna som gjorts under en dag i skidbacken med hjälp av fenix 3 eller se accelerationen och maxhastigheten på racingbanan. Tillsammans med G-Metrix är VIRB X och VIRB XE de ultimata actionkamerorna.

– Med en ny design, förbättrade inspelningsalternativ, inbyggda sensorer och introduktionen av G-Metrix representerar detta ett stort steg i utvecklingen av actionkameror för både amatörer och proffs, säger Dan Bartel, försäljningschef för Garmin International.

 

Garmin VIRB water1

 

 Designad för action

Filma vanligt eller med vidvinkel, VIRB XE är designad för att filma professionellt i HD-kvalitet vid 1440p/30fps och 1080p/60fps med super slow-motion, bildstabilisering och i olika zoom-nivåer. VIRB X filmar i HD-kvalitet vid 1080p/30fps och 720/60fps med slow-motion och i olika zoomalternativ. Med stillbildssensor kan båda modellerna ta skarpa stillbilder och bildserier med upp till 12MP bildkvalitet. Dessutom har VIRB XE funktionen Pro mode med mer avancerade manuella kamerainställningar för vitbalans, skärpa och färgprofil, ISO-begränsning och exponeringstid.

Både VIRB X och VIRB XE är vattentäta ner till 50 meter och behöver inget extra dykfodral. Med en plan glaslins blir undervattensbilderna kristallklara och övergången mellan under och ovanför vattenytan blir droppfri. I den nya designen finns en inbyggd mikrofon som ger mycket tydligt ljud, även under vattnet. Det finns Bluetooth för enkel användning av headset och extern mikrofon. VIRB X och XE har också ett nytt säkert fäste med ett antiglidsystem som du kan spänna så att det klarar vibrationer och stötar bättre.

G-Metrix använder actiondata som registreras av inbyggda och anslutna senorer till VIRB X och XE för att ladda din actionfilm med mer spänning och känslor. Med G-Metrix kan du få data från högkänslig GPS accelerometer och gyro, samt från kompatibla enheter och accessoarer som HRM pulsband, fenix 3 multisportklocka eller Vector kraftmätare för att fånga realtidsaktivitet och prestation.

VIRB X och XE är också kompatibla med Bluetooth OBD-tillbehör och fångar fordonsdata som hastighet, RPM och gaspådrag.

Via inbyggd Wi-Fi kan du koppla ihop kameran med din smartphone eller surfplatta och appen VIRB Mobile. Med VIRB Mobile kan du livestreama din video så du ser vad du filmar och kontrollera flera kameror samtidigt. Du kan även snabbredigera och lägga på G-Metrix data och ladda upp och dela dina filmer. Om kameran skulle försvinna kan du dessutom spåra den till dess senaste kända position.

 

Garmin VIRB

 

VIRB X och XE beräknas finnas tillgänglig i juni 2015.

Är du nyfiken på mer information, då kan du läsa här.

http://virb.garmin.com/en-US/virb-xe


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

 • Garmins VIRB XE.

  Garmin designad för action

  Garmin presenterade nyligen sin nya generation av actionkameror; VIRB X och VIRB XE. Kompakta och i ett nytt format med fler monteringsalternati...

 • Garmin presenterar Quickdraw Community

  Pressmeddelande: Garmin presenterar nu Quickdraw Community, en gratis online-tjänst där du kan dela HD-kartor med djupdata i insj&...

 • VHF_300_001

  Garmin debuterar med "High-End" VHF...

  Garmin, världsledaren inom satellitnavigation presenterar nu VHF 300, flaggskeppetbland Garmins VHF:er med funktioner som stöd...

 • AIS600_HR_001

  Garmin presenterar AIS 600 transponder

  Garmin, världsledaren inom satellitnavigation presenterar nu AIS 600, den första AIStranspondern från Garmin. AIS 600 ge...

 • Garmin + Nexus Marine AB = Sant

  Garmin förvärvar Nexus Marine AB, en ledande leverantör av instrumentering för segelbåtar Gar...

 • PRYLNÖRD?

  Gillar du också prylar? Här tar vi en titt på en vattentät kamera från Garmin (VIRB Ultra 30), en lät...

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Video: Foiling på bro!

Filmskaparna Horue Movie har ännu en gång gjort en fantastisk video. Här foilsurfar de i floden "Fontaine de Vaucluse" i Frankrike. Se klippet nedan!  

Emelie Lindström - Bästa kvällen i ...

Emelie är en mångseglare från Göteborg, numera bosatt i Malmö. Hon brinner för all typ a...

Veckans regelsituation: "Med den hä...

Claes Lundin har sedan tidig ålder seglat allt från Laser, Flying Dutchman till...

Till salu: Ben Ainslies AC45F

Nu är den här besten till salu. Med den nya typen av America's Cup-båtar ko...

Hemmaseglare över generationerna sv...

Sveriges största kölbåtsklass, 606, inledde Tjörn Runt-veckan den 10-1...x