NÄSTA

Segling på OS-banan i Rio! (Film)

Augusti 23, 2014 @ 13:08:59   Foto Rio

Guanabara Bay i Rio
Guanabara Bay i Rio

1 AV 1

Äntligen har det kommit lite bra material från test eventet(för-för-OS) på OS-banorna i Rio de Janeiro. Det har tidigare varit en del frågetecken angående hur pass mycket nedskräpningen skulle påverka seglingarna. Det har också varit lite tveksamt med vindsäkerheten, då det i Augusti är vinter i Brasilien och sjöbrisen är relativt svag.

 

Enligt de rapporter vi fått från de svenska seglarna märkte man inte av några flytande hinder på kappseglingsbanorna. De österrikiska 49:er seglarna rapporterar om en stor svart sopsäck som fastnade på deras centerbord vilket gjorde att de tappade tio placeringar. Sopsäckar är dock något som förekommer som hinder även på andra seglingsarenor. 

 

Själva seglingsförhållandena verkar också vara över förväntan. De höga bergen runt Guanabana Bay gör att det blir många skift och väldigt krävande. Max Salminen gjorde följande uttalande till Rio2016.com,

 

"Because of the mountains that surround Guanabara Bay, the wind varies a lot in terms of strength and direction, creating lots of challenges for sailors. The competition courses are different and this will make great technical demands of the sailors. The test event presents one more chance to sail in Rio and get to know the competition site. I intend to return many more times up to 2016 and train as many times as possible in Guanabara Bay.” 

 

Guanabara Bay är starkt trafikerad med lastfartyg och därför måste man stänga av all kommersielltrafik när seglingarna ska äga rum. Man gjorde detta mellan 11-17 på dagen vilket då också begränsar tiden på vattnet för seglarna.

 

Enligt rapporter fårn Otto Hamel(49:er) blåste det ofta bra på morgonen inne från land och sen kom sjöbrisen ganska sent på eftermiddagen, vilket inte tajmade så bra med det tidsfönster som det var möjligt att segla i.

 

Detta gjorde att många planerade race ställdes in i vassa klasser genomfördes endast hälften av de planerade seglingarna.

 

Hur som helst ser det inte så tokigt ut att segla i Guanabara Bay!

 

 KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

 • AP Photo/Silvia Izquierdo

  Vattnet har inte blivit renare i Ri...

  Redan för två år sedan riktades skarp kritik mot vattenkvaliteten i Rio de Janeiro där OS kommer att seglas 2016. Det har ...

 • Guanabana Bay, 470 medaljrace test event

  OS-vatten ska virustestas!

  De olympiska spelen i Rio de Janerio är mindre än ett år bort och arrangörerna har många utmaningar att klara av inna...

 • Josefin Olsson by Thom Touw

  Copa Brasil, träning på OS-arenan!

  I veckan har ungefär hälften av landslaget kört tävlingen Copa Brasil på OS-banan i Rio de Janeiro. Bäst av de sv...

 • Segling i Rio

  Bra start i Rio!

  De svenska seglarna på för-för OS öppnade starkt i många klasser när det äntligen blåste i Guanabara ...

 • Den fantastiska seglingsfamiljen Gr...

  Seglingsintresset kommer inte sällan från att någon i familjen, för familjen Grael är de inte bara intresserade d...

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

9 tips för att leva billigt på en s...

Många är det om drömmer om att flytta in i en segelbåt och segla världen över. Det ekonomiska är såklart en avgörande faktor. Men det går...

Veckans 5 mest lästa: De sålde allt...

Från IT-guru till 2.4mR till båtar som sjunkit. Det är inte alltid lä...

Någon som har 870 miljoner kr över?

2016 lanserade Perini Navi sin 230 fot långa superyacht Sybaris på Monaco Yach...

Tips: Följ Malin och Johan som vill...

Johan Hammarlund och Malin Löf ville ha ett nytt typ av liv. De köpte en Beason 4...

ÖVERLÄGSNA

Euroflex med drömlaget Nathan Outteridge, Glenn Ashby och Ian Jensen fortsatte sin i d...
x