SEARCHERS: Team Appelgren

Låt oss presentera en av våra SEARCHERS: TEAM APPELGREN

Team Appelgren är ett ungt matchracingteam från Stockholm med höga målsättningar inför framtiden. Genom Searchers kommer du kunna följa deras satsning mot toppen inom matchracing, både här på www.searchmagazine.se och i magasinet.

Team Appelgren har nu seglat matchracing tillsammans i ett år och har gjort stora framsteg. Gustaf Fylkner berättar.

"Teamet består av två sedan tidigare jolleseglare och två kölbåtsseglare, något vi tror är en bra mix där vi blandar det bästa av två världar. Efter säsongsstarten i Frankrike i början av april har vi spenderat många helger under våren i Göteborg där vi tävlat mot flera av de bästa teamen i världen vilket varit både inspirerande och tufft. Under 2014 kommer vi fortsätta att spendera mycket tid i Göteborg för att kunna utvecklas i den i Norden så vanliga båten DS37. Eftersom arrangörerna står för båtarna får vi som besättning möjlighet att segla flera olika typer av båtar vilket också gör erfarenhet från olika typer av båtar till en viktig del för att bli en komplett matchracingseglare. Detta upplägg gör att vi kan få mängder av bra segling utan att behöva äga en egen båt, något som passar perfekt för oss då flera i teamet är studenter.

Den absoluta höjdpunkten i år kommer vara Ungdoms EM i Portugal vecka 38 där vi kommer representera de blå-gula färgerna", avslutar Gustaf Fylkner.

Team Appelgren består av:

Hampus Appelgren – Rorsman

Tomas Westerbrand – Storskot/Taktiker

Gustaf Fylkner – Trimmer

Hobbe Wärnegård – Fördäck

Mer kom Team Appelgren hittar du på lagets hemsida TeamAppelgren.se.

Top