Dags att anmäla sig till en av Sveriges trevligaste seglingar?

Nu bjuder Westerviks Segelsällskap in till Byxelkroken 2014 som går av staplen helgen 20-21 september. Klicka dig vidare för seglingsföreskrifter och anmälan.

Byxelkroken är en av ostkustens större kappseglingar för kölbåtar och flerskrovsbåtar med SRS-tal. Seglingen lockar deltagare från Uppsala i norr till Skåne i söder. Starten går i Västervik och banan tar dig genom Västerviks vackra södra skärgård, över Kalmarsund till målgången i Byxelkrok. Efter en trevlig segling väntas prisutdelning med fina priser från tävlingens sponsorer, dessutom utlovas det överraskningar. Ett tips för lördagskvällen i Byxelkrok är att i god tid boka middagsbord på Byxelkroks Marina Sea Resort (0485-66 94 00). Trubadur och bildvisning kommer i år att efter middagen flyttas till Byxelkroks Hamnkaffé. På söndag startar återsegling till Västervik. Det blir även prisutdelning på söndagen efter målgång i Västervik. Tid för prisutdelning kommer båda dagarna att aviseras via SMS.

Tidsprogram

Fredag 19/9 kl 19.00 Skepparmöte och registrering i restaurang Smedjan i gästhamnen.

Lördag 20/9 kl 08.00 Första start Västervik.

Söndag 21/9 kl 09.00 Första start Byxelkrok.

Bana

Vattnen mellan Västervik och Byxelkrok. 
Banlängd 31 M + 31 M.

Resultatberäkning

Man återgår till det gamla systemet med sammanräknad tid för båda dagarna. 
Dag 1 redovisas för sig, Dag 2 för sig samt totalresultat med sammanräknad beräknad tid för båda dagarna. Genomförs bara en delsegling, gäller den som totalresultat.

Priser

Lördag:
 Prisutdelning Byxelkrok. Fina sponsorpriser kommer att utdelas.

Söndag: Prisutdelning för hela seglingen snarast efter målgång. I år kommer en del av sponsorpriserna att utdelas i Västervik och avser resultatet från söndagsseglingen.

Tid för prisutdelning kommer båda dagarna att aviseras via SMS.

Mer information om Byxelkroken hittar du på www.wss.nu.

Top