NÄSTA

Martin Strömberg trea i Round Britain and Ireland Race

Augusti 17, 2014 @ 12:24:01   Foto Volvo Ocean Race

Foto Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race
Foto Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

1 AV 4

PM Volvo Ocean Race


 

Abu Dhabi Ocean Racing skickade en tydlig signal till sina konkurrenter genom att inatt slå rekordet för enskrov i Sevenstar Round Britain and Ireland Race. Martin Strömbergs Dongfeng Race Team slutade trea i den tuffa regattan runt de brittiska öarna som också var det sista styrkeprovet inför Volvo Ocean Race 2014-15.

 

Abu Dhabi Ocean Racing krossade det fyra år gamla rekordet och visade samtidigt att den nya entypsbåten Volvo Ocean 65 i rätt förhållanden kan matcha sin föregångare Volvo Open 70. De gick i mål strax före midnatt på fredagsnatten och deras bedrift är än mer imponerande med tanke på att två seglare i laget drabbades av skador under tävlingen. Phil Harmar misstänks ha en benfraktur i handen och Justin Slattery skadade ett revben.

 

Abu Dhabis båt Azzam klarade av den 1800 sjömil långa banan på fyra dygn, 13 timmar och 10 minuter och bättrade rekordet med över 32 timmar. De var jagade av det spanska Volvo Ocean Race-laget med skepparen Iker Martinez som slutade på andra plats.

 

Martin Strömbergs Dongfeng Race Team, som seglar med flera kinesiska nybörjare i laget, imponerade stort och tog tredjeplatsen tätt följda av amerikanska Team Alvimedica och svenskbåten Team SCA. Trots att det blåst kraftiga vindar under i tävlingen och laget sattes på hårt prov är Martin Strömberg väldigt nöjd med deras insats.

– Hela laget presterade över förväntan och jag tycker att racet var ett bra test för oss. Vi har tagit stora steg framåt och är mer redo för starten av Volvo Ocean Race än tidigare, säger Martin Strömberg och förklarar att resultatet kunde blivit ännu bättre om de fått en bättre start.

– Vi gjorde ett par misstag i början som kostade oss väldigt mycket. Efter en dålig vänding från oss stack de två topplagen iväg när vi fick sämre vind och tappade fart.

 

Det holländska laget Team Brunel beslöt sig för att inte delta i Sevenstar Round Britain and Ireland Race, som var det sista tävlingen där lagen möts innan Volvo Ocean Race startar i oktober. Det sjunde och sista laget som anmält sitt deltagande i jordenruntkappseglingen, danska Team Vestas Wind, hade inte tid att förbereda sig tillräkligt för att kunna delta i veckans regatta.

 

Abu Dhabis skeppare Ian Walker kunde inte varit mer nöjd med kvittot han nu fick på lagets form. Han kommer snart inleda sitt tredje försök att vinna Volvo Ocean Race.

– Det här var en perfekt prestation och jag är glad för lagets skull för det vart hårt slit, säger Walker och tilläger:

– Det är kul att vi slog rekordet med mer än ett dygn med den nya båten och att alla fem Volvo Ocean 65:or i racet tog sig runt i ett stycke trots det tuffa vädret. Det är ett gott tecken inför fortsättningen.

 

Volvo Ocean Race inleds med ett Inport-race i Alicante, Spanien den 4 oktober. Den 11 oktober går starten för den första etappen till Kapstaden. Tävlingen avslutas med målgång i hjärtat av Göteborg i juni 2015.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Foto Pedro Martinez

Artemis blandar och ger i VM

Just nu pågår VM i RC44 och Artemis är på plats med två lag; Artemis Racing och Artemis Racing Youth. Här följer ett pressmeddelande från arrang&...

Finaldags i Lysekil Women’s Match –...

Världsettan Anna Östling (bilden) slog ut klubbkompisen från GKSS, Carolin...

Sammandrag från första dagen av Far...

Just nu pågår VM i Fareast 28R. Fotografen Lasse Eklöf är på plats...

Medaljracet för Nacra 17 avblåst i ...

Samtliga foilande Nacra 17-båtar återkallas av tillverkaren mitt under på...

Det här kallar vi en lyckad dag på ...

Det är inte alla av oss som lockas av en "lat dag på stranden". Här har vi l&o...
x