NÄSTA

Martin Strömberg trea i Round Britain and Ireland Race

Augusti 17, 2014 @ 12:24:01   Foto Volvo Ocean Race

Foto Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race
Foto Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

1 AV 4

PM Volvo Ocean Race

 

Abu Dhabi Ocean Racing skickade en tydlig signal till sina konkurrenter genom att inatt slå rekordet för enskrov i Sevenstar Round Britain and Ireland Race. Martin Strömbergs Dongfeng Race Team slutade trea i den tuffa regattan runt de brittiska öarna som också var det sista styrkeprovet inför Volvo Ocean Race 2014-15.

 

Abu Dhabi Ocean Racing krossade det fyra år gamla rekordet och visade samtidigt att den nya entypsbåten Volvo Ocean 65 i rätt förhållanden kan matcha sin föregångare Volvo Open 70. De gick i mål strax före midnatt på fredagsnatten och deras bedrift är än mer imponerande med tanke på att två seglare i laget drabbades av skador under tävlingen. Phil Harmar misstänks ha en benfraktur i handen och Justin Slattery skadade ett revben.

 

Abu Dhabis båt Azzam klarade av den 1800 sjömil långa banan på fyra dygn, 13 timmar och 10 minuter och bättrade rekordet med över 32 timmar. De var jagade av det spanska Volvo Ocean Race-laget med skepparen Iker Martinez som slutade på andra plats.

 

Martin Strömbergs Dongfeng Race Team, som seglar med flera kinesiska nybörjare i laget, imponerade stort och tog tredjeplatsen tätt följda av amerikanska Team Alvimedica och svenskbåten Team SCA. Trots att det blåst kraftiga vindar under i tävlingen och laget sattes på hårt prov är Martin Strömberg väldigt nöjd med deras insats.

– Hela laget presterade över förväntan och jag tycker att racet var ett bra test för oss. Vi har tagit stora steg framåt och är mer redo för starten av Volvo Ocean Race än tidigare, säger Martin Strömberg och förklarar att resultatet kunde blivit ännu bättre om de fått en bättre start.

– Vi gjorde ett par misstag i början som kostade oss väldigt mycket. Efter en dålig vänding från oss stack de två topplagen iväg när vi fick sämre vind och tappade fart.

 

Det holländska laget Team Brunel beslöt sig för att inte delta i Sevenstar Round Britain and Ireland Race, som var det sista tävlingen där lagen möts innan Volvo Ocean Race startar i oktober. Det sjunde och sista laget som anmält sitt deltagande i jordenruntkappseglingen, danska Team Vestas Wind, hade inte tid att förbereda sig tillräkligt för att kunna delta i veckans regatta.

 

Abu Dhabis skeppare Ian Walker kunde inte varit mer nöjd med kvittot han nu fick på lagets form. Han kommer snart inleda sitt tredje försök att vinna Volvo Ocean Race.

– Det här var en perfekt prestation och jag är glad för lagets skull för det vart hårt slit, säger Walker och tilläger:

– Det är kul att vi slog rekordet med mer än ett dygn med den nya båten och att alla fem Volvo Ocean 65:or i racet tog sig runt i ett stycke trots det tuffa vädret. Det är ett gott tecken inför fortsättningen.

 

Volvo Ocean Race inleds med ett Inport-race i Alicante, Spanien den 4 oktober. Den 11 oktober går starten för den första etappen till Kapstaden. Tävlingen avslutas med målgång i hjärtat av Göteborg i juni 2015.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

 • Ställning 2014-08-14 11:44. Foto Sevenstar Round Britain and Ireland Race

  OmanSail-Musandam har bara 26 nm ti...

  OmanSail-Musandam är bara 26 nm från line-honor och i årets upplaga av Sevenstar Round Britain and Ireland Race. Racet har utma...

 • Virtual Regatta

  Spela VOR med Virtual Regatta!

  Volvo Ocean Race spelet på Virtual Regatta har varit en av de bästa sätten att aktivera publiken och fansen till den prestigefyl...

 • Team SCA

  Team SCA, full fart framåt!

  Team SCA har precis genomfört det första riktigt stora testet på vägen till VOR, Round Britain and Ireland Race. Tjejerna p...

 • Whitbread 1973 - Burton Cutter

  Atomdriven segelbåt – Uran i kölen

  Havskapssegling utvecklas ständigt. Här berättas om folk som pausar sitt vanliga liv för att få segla, länder/sta...

 • Knut Frostad, VD för Volvo Ocean Race.

  Passion for the sea - Knut Frostad

  Sann passion presenterad av Volvo Ocean Race Vd:n Knut Frostad. Det är en otroligt välgjord och inspirerande video.  ...

 • Isak Dinese

  Inspirerad av havet - VOR

  Organisationen bakom Volvo Ocean Race har satt ihop ett antal citat med ett antal bilder från racet. Resultaten är både vackra ...

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Till Salu: Foilande F4-katamaran

Den tidigare Oracle och Luna Rossa seglaren Shannon Falcone från Antigua säljer nu sin F4-katamaran. En perfekt båt för cruising i skärgården i sommar?! Kolla in...

Scallywag har anlänt till Itajaí!

Sex lag kommer att vara på startlinjen idag för In-Port Racet i Itajaí. V...

Så här kommer man under en 65 fots ...

Hur kommer man under en 65 fot hög bro med en 80 fot hög mast? Man kan ta ner masten...

Volvo Ocean Race: Strömberg siktar ...

– Vi kommer vara på pallen i den här etappen, säger Martin Ström...

81-årig man går på grund (VIDEO)

Denna 81-åriga man fick in en tamp i propellern och drev upp på land i Urk, Nederl...x