NÄSTA

Roble och Ulrikkeholm obesegrade i Lysekil

Augusti 05, 2014 @ 19:53:03   Foto Dan Ljungsvik / LWM

Foto Dan Ljungsvik / LWM
Foto Dan Ljungsvik / LWM

1 AV 1

PM Lysekil Women’s Match

 

Rahm och Kjellberg bästa svenskor på tre vinster och två förluster

 

Tioårsjubilerande Lysekil Women’s Match inleddes under tisdagen med de första matcherna i round-robin, som innebär att alla möter alla. Danska världsettan och evenemangets titelförsvarare Camilla Ulrikkeholm gick direkt upp i ledningen med fem segrar av lika många möjliga, medan amerikanskan Stephanie Roble också är obesegrad på andraplatsen med fyra vinster. Bästa svenskor är världsmästarinnan Anna Kjellberg och comebackande Linda Rahm, som delar fjärdeplatsen med tre segrar och två förluster:

– Adrenalinkickarna i starterna är det jag saknat mest. Nu har min besättning hängt med fullt ut på alla manövrer, så det har varit jätteroligt att direkt kunna segla på max och med små marginaler, säger Rahm.

 

Linda Rahm vann Lysekil Women’s Match 2007 och 2008, men har knappt seglat matchracing alls sedan 2010. Det har däremot tävlingens titelförsvarare och trefaldiga vinnare Camilla Ulrikkeholm, som inte bara toppar världsrankingen utan också ställningen i Women’s International Match Racing Series (WIM Series):

– Vi har kommit ut bra i starterna och kunnat köra vårt eget race efter det. Det känns riktigt bra att vara tillbaka i de större och mer krävande DS-båtarna igen, med sex tjejer ombord, kommenterar Ulrikkeholm, som vann den senaste tävlingen i WIM Series i franska Vannes, där båtarna var mindre och anpassade för fyra personers besättning.

 

Även Stephanie Roble hade en lyckad inledningsdag i Lysekil, och besegrade bland andra svenska världsmästarinnan Anna Kjellberg. Störst dramatik var det dock för amerikanskan i matchen mot nyzeeländskan Claudia Pierce, som missbedömde avståndet till Robles båt i pre-starten och rammade den med full kraft rakt i sidan. Det både hörs och känns ordentligt när två fyratonsbåtar brakar in i varandra, men lyckligtvis blev ingen allvarligt skadad:

– Nej, jag klarade mig med en liten svullnad på benet, och besättningen var snabbt på benen igen. De gjorde ett kanonjobb hela dagen, berömmer Roble.

– Jag trodde att vi skulle klara att gå bakom Roble, men istället smällde vi rakt in i sidan på hennes båt. Jag är tacksam att ingen skadade sig, ursäktade sig en påtagligt skakad Pierce, som kallade det hela för totalt hjärnsläpp.

Misstaget kostade henne inte bara 15 000 kronor i förbrukad skadedeposition, utan också ett poängs avdrag i resultatlistan.

 

Lysekil Women’s Match fortsätter med round-robin onsdag och torsdag, innan kvartsfinal och semi tar vid på fredagen. På lördag avgörs semifinaler och finaler på Kyrkeviksbuktens vatten i Lysekil.

 

Ställning i Lysekil Women’s Match 2014 efter första dagens seglingar i round-robin (alla möter alla). Namn/nationalitet/vinster – förluster:

1. Camilla Ulrikkeholm, DEN, 5 – 0

2. Stephanie Roble, USA, 4 – 0

3. Anne-Claire Le Berre, FRA, 2 – 1

4. Anna Kjellberg, SWE, 3 – 2

4. Linda Rahm, SWE, 3 – 2

6. Caroline Sylvan, SWE, 2 – 3

7. Lotte Meldgaard Pedersen, DEN, 1 – 4

7. Klaartje Zuiderbaan, NED, 1 – 4

9. Claudia Pierce, NZL, -1 – 5


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip när det blåste som mest i fredags. Tävlingsledningen beslutade att skjuta på start...

VM över för Sverige

Fotografiet ovan: Fritiof Hedström och Otto Hamel i 49er under VM i Århus 2018. ...

SPÄNNANDE FINALDAG I LYSEKIL

Anna Östling och Johanna Bergqvist seglar semifinal idag i Lysekil liksom Pauline Cour...

VÄDERFENOMEN UTOM ALL KONTROLL (VIDEO)

Vad gör man när en tromb drar förbi? Inte mycket. I bästa fall hå...

Tillbakablicken: Turn the Tide on P...

Fotografiet ovan: Turn the Tide on Plastic efter avslutat race i Haag. Om bara några tim...x