NÄSTA

Storstjärnor till Lysekil Women’s Match

Augusti 03, 2014 @ 19:16:13   Foto Lysekil Women’s Match

Foto Lysekil Women’s Match
Foto Lysekil Women’s Match

1 AV 1

PM Lysekil Women’s Match


 

Bäddat för spännande seglingar när världens främsta drabbar samman

 

Denna veckas tioårsjubilerande Lysekil Women’s Match (4 – 9 augusti) lockar världens högst rankade besättningar till den tredje deltävlingen av fem i Women’s International Match Racing Series (WIM Series). Ska världsettan Camilla Ulrikkeholm från Danmark ta sin fjärde raka Lysekilsseger? Kan svenska världsmästarinnan Anna Kjellberg få sin första triumf på hemmavattnen? Eller drar kanske comebackande Linda Rahm, som tidigare vunnit två gånger i Lysekil, längsta strået? Ett helt koppel internationella stornamn svarar för tufft motstånd:

– Varje år tror jag att vi har det allra bästa startfältet, men när evenemanget nu firar tio år känns det som att konkurrensen är hårdare än någonsin, konstaterar initiativtagaren och projektledaren Anna Holmdahl White, som är mycket nöjd med årets startfält.

 

WIM Series startade i år med VM i irländska Cork i början av juni, där Anna Kjellberg slog till och säkrade en efterlängtad svensk titel genom att i finalen slå Camilla Ulrikkeholm och hennes samtrimmade besättning. I Women’s Match Race Golfe du Morbihan i franska Vannes för en vecka sedan var det istället Ulrikkeholm som triumferade, genom att besegra holländska Klaartje Zuiderbaan i finalen. Då slutade Kjellberg först på fjärde plats, efter tuffa matcher om tredje pris mot hemmaseglaren Anne-Claire Le Berre. Alla dessa seglare, sju av de åtta främsta på VM, kommer nu till Lysekil Women’s Match. Träningsseglingarna börjar måndagen den 4 augusti och round-robin (alla möter alla) på tisdag den 5 augusti. Finalen seglas lördagen den 9 augusti, och i den vill Anna Kjellberg förstås finnas med:

– Det är årets höjdpunkt att få komma till Lysekil och segla, tycker hon, och förklarar varför.

– Hela den härliga stämningen med all publik som stöttar oss och våra familjer som finns på plats, det skapar en fantastisk känsla. Och så trivs vi ju speciellt bra i DS-båtarna också, poängterar hon och klargör ambitionsnivån.

– Vi har aldrig vunnit Lysekil Women’s Match och nu ska vi se till så att det inte blir någon fjärde seger för Ulrikkeholm, deklarerar Kjellberg bestämt.

 

Men amerikanska världstrean Stephanie Roble, rutinerade nyzeeländskan Claudia Pierce och Kjellbergs klubbkamrater Caroline Sylvan och Linda Rahm från Göteborgs Kungliga SS är också aspiranter på segern. Rahm har redan vunnit i Lysekil två gånger och gör nu comeback:

– Vi får väl se hur snabbt vi kan få ihop ett vinnande lag igen, skrattar hon.

Danskorna Lotte Meldgaard Pedersen, rankad femma i världen, och världsettan Camilla Ulrikkeholm kan inte heller räknas bort:

– Om vi tar en fjärde titel så har vi vunnit hälften av de gånger vi seglat i Lysekil, och det skulle ju vara ett snyggt facit, avslutar titelförsvarande Ulrikkeholm, som gläder sig åt att komma tillbaka till Lysekil Women’s Match.

– Det har blivit ett speciellt evenemang för oss. Publikstödet är enormt, och det märks verkligen att allt folk på klipporna är kunniga och uppskattar segling.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Trimaransegling med Team Francis Joyon

Vi kliver ombord och åker med på Team Francis Joyon och deras Trimaran IDEC.    Vågsegling har vi sett många exempel på tidigare ...

MOB Rescue Line - ett hjälpmedel vid man överbord för att snabbt nå, säkra och hjälpa en person ur vattnet.

HAR DU KOLL PÅ KÄNDA KATASTROFER TI...

Har du koll på katastrofer till sjöss? Det kan du ha nytta av i nästa

Ellen MacArthur Cancer Trust (video)

Dame Ellen Patricia MacArthur använder segling som verktyg för att hjälpa u...

MÖT DEE CAFFARI PÅ BÅTMÄSSAN.

MÖT DEE CAFFARI PÅ BÅTMÄSSAN

Precis som i fjol har jag och Peter Gustafsson (

TBT: SJÖSÄTTNING LIKE A BOSS

Throw Back Thursday: Det finns oändligt med klipp och historier kring misslyckade sj&...
x