NÄSTA

Hansen Sailing Team är fortfarande hungriga

Juni 29, 2014 @ 17:47:44   Foto WMRT

Hansen Sailing Team är fortfarande hungriga. Foto AWMRT
Hansen Sailing Team är fortfarande hungriga. Foto AWMRT

1 AV 1

Idag ger sig Björn Hansen och hans lag in i Stena Match Cup Sweden med målet att skriva ett nytt kapitel i sin framgångssaga på Marstrand. Efter att ha vunnit den stora matchracingtävlingen två år i rad kan de verka som ett säkert kort – Hansen är förväntansfull men tar ingenting för givet.

 

Björn Hansen deltog för första gången i Stena Match Cup Sweden 1994 som en del av ålänningen Henrik Lundbergs team. 13 år senare blev han den första svenska skepparen som vann tävlingens Open Class. Inför årets upplaga som startar idag är Hansen en av de stora favoriterna till att ta hem den stora bucklan efter segrarna 2012 och 2013.

– Vi älskar att segla på Marstrand med den fantastiska atmosfären runtomkring på ön och alla människor som tittar på seglingarna. Vi gillar att segla DS37:orna och jag hoppas att mina erfarenheter efter 20 år på Marstrand ger oss en liten fördel, säger Björn Hansen och tillägger att de 14 motståndare som nu värmer upp för tävlingen kommer att tvinga dem att segla bättre än någonsin.

– Det kommer inte bli lätt. Att vinna tre år i rad är en otroligt tuff utmaning men det ska bli kul att slåss för det.

 

Under helgen har laget tränat i Middlefart, Danmark där de sparrat mot Francesco Bruni och hans Luna Rossa Challenge som också kommer till Marstrand. Enligt Björn känner laget ingen press utan är snarare avslappnade och förväntansfulla. Stena Match Cup Swedens 20-årsjubileum kommer att bli en stor seglingsfest och en chans att träffa gamla vänner och kombattanter.

– Det är fantastiskt att Magnus Holmberg och Ed Baird kommer tillbaka. För 20 år sedan var båda i semifinal i den första tävlingen på Marstrand. Jag fick förmånen att vara med då med ett åländskt lag och kommer väl ihåg hur bra jag tyckte att de bästa lagen var. Jag drömde om att man någon gång kunna tävla på deras nivå – och där står vi idag.

 

Det är ingen överdrift att samtliga lag i startfältet har potential att nå minst kvartsfinal, och ”efter det kan vad som helst hända” som Hansen säger själv. Hur berättelsen om årets upplaga blir återstår att se men räkna med att Hansen Sailing Team spelar en ledande roll. De kommer att ge allt för att fulborda ett hattrick, en bragd som endast Peter Gilmour lyckats med hittills på Marstrand.

– Det skulle betyda ofantligt mycket för våra egon men framförallt ge oss en bra möjlighet att vara med och slåss om VM-titeln i slutet av säsongen. Vi var besvikna efter Match Race Germany för en månad sedan men samtidigt var femteplatsen vårt bästa resultat någonsin i den tävlingen. Om vi förbättrar oss en placering för varje regatta kommer vi ligga bra till inför säsongsfinalen i Malaysia.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Holmen Paper hjälper Wilhelm Kark a...

Wilhelm Kark är en lovande ung laser-seglare från Norrköping som satsar allt för att nå en olympisk medalj i framtiden. Utöver seglingen jobbar han med att f&a...

Video: Bli bekväm med att säga nej

52 Super Series har inför denna säsong markerat rejält mot användningen av...

Snowboardproffset Travis Rice besök...

Under Volvo-stoppet i Cardiff fick Dongfeng Race Team finbesök av superstjärnan T...

Filmerna som handlar om segling del 1

Sommarkvällar är perfekta för mys efter en heldag i solen och på havet...

Filmer som handlar om segling del 2

Sommarkvällar är perfekta för mys efter en heldag i solen och på havet...x