NÄSTA

Här är tre av sommarens HOTSPOTS

Juni 21, 2014 @ 21:36:53   Foto Search Magazine

100-fotaren Esimit Europa som tog ”line honor” i ÅF Offshore Race 2013. Foto Oskar Kihlborg
100-fotaren Esimit Europa som tog ”line honor” i ÅF Offshore Race 2013. Foto Oskar Kihlborg

1 AV 4

Med sol, värme och semester kommer längtan efter hav och segling som ett brev på posten. Här listar vi tre heta seglarställen att besöka i sommar med hög puls och potential till mingel med celebriteter; Sandhamn, Marstrand och Båstad.

 

SANDHAMN är för många lika med sol, bad, fest och inte minst segling. Här sjuder det av liv i hamnen sommartid och det är inte långt till restauranger, barer, hotell och det lilla pittoreska bageriet på höjden. Njut av god mat och dryck eller strosa längs med bryggorna och titta på vackra båtar.

 

ÅF Offshore Race startar sedan tre år tillbaka i centrala Stockholm men regattamiddagen och efterfesten äger fortfarande rum i Seglarrestaurangen i Sandhamn, direkt efter prisutdelningen, onsdagen den 2 juli. En klassiker man inte får missa.

 

Ett annat lämpligt tillfälle att besöka Sandhamn är under Sandhamnsregattan vecka 32 i augusti. Sandhamnsregattan är en av KSSS äldsta regattor. Den arrangerades i 117 år på raken men har de senaste tio åren legat i malpåse. Nu har regattan återinförts på KSSS kappseglingsprogram som ”Mästerskapsveckan”, där man lägger fokus på ett antal entypsklassers olika mästerskap. I år har fyra klassförbund anmält intresse; X-35 kör både NM och SM, och de tre klasserna Drake, Smaragd och A22 kappseglar om sina respektive SM-titlar. Utöver spännande segling utlovas en hög social agenda som inkluderar after-sail, daily-first-priser, regattamiddagar med mera. Familj och vänner är välkomna.

 

 

MARSTRAND kallas ibland "världens bästa naturliga seglingsarena" och är utäver det känt för solvarma klippor, salta bad och västkustdelikatesser. Marstrand är också känt för folkfester i samband med segling och mästerskap. I början av juli firar Stena Match Cup Sweden 20-årsjubileum på Marstrand. Tävlingen, som initierades av Magnus Holmberg och Peter Klock, är en del av världscupen i matchracing för herrar. Årets startfält är mycket starkt. Åtta tourseglare kommer till tävlingen inklusive den regerande världsmästaren Taylor Canfield, storstjärnan Ian Williams och Francesco Bruni som seglade America's Cup i fjol. Svensken Björn Hansen och hans lag har vunnit Stena Match Cup Sweden två år i rad och har i år chans att ta hem sin tredje raka titel på Marstrand. Världscuptävlingen går av stapeln mellan den 30 juni till 5 juli.

 

Vi vill också passa på att tipsa om ytterligare ett mästerskap på ön. För fjärde året i rad kommer RC44-touren till Marstrand och den här gången för att segla klassens världsmästerskap. Seglingarna äger rum mellan den 13 och 17 augusti och det är GKSS som är värd.

 

 

Kombinationen segling, hav, spänning, solbrända vinnare och skimrande pokaler är oslagbar och det är precis det som BÅSTAD bjuder på under Seglarveckan mellan den 28 juli och 3 augusti. Seglarveckan i Båstad arrangeras årligen och 2014 står man värd Melges 24-SM och Kona-EM.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Lööf vinner helgens Nordiska Mäster...

I helgen seglades Nordiska Mästerskapet i OK-jolle. Ett femtiotal seglare från sex olika länder slöt upp till Gottskär där mäserskapet gick av stapeln. P&a...

EN NY VERSION AV 360 (VIDEO)

Du som har provat någon form av surfsport vet att det lockar till kreativitet och uppt&a...

VEM ÄR SMARTAST - DU ELLER DELFINEN...

Det är lätt att konstatera att Delfinens hjärna är större och mer ...

Foto Ugo Fonolla/Volvo Ocean Race

Hård vind väntar i Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race har lämnat Cardiff och är på väg till Göteborg. ...

"Norge om babord" i 48 dagar (video)

"Framme! Nu har jag seglat med "Norge om babord" i 48 dagar. Lite konstigt att stå vi...x