Knock out au Tyson med Anders Dahlsjö (video)

För någon vecka sedan släppte Volvo Ocean Race videoklippet BOOM! Den inledande scenen kommer från Ericsson 3 med ingen mindre än Anders Dahlsjö i huvudrollen. Båten befinner sig i ett bleke ost om Taiwan. Seglet slår fram och tillbaka i vågorna och plötsligt smäller det till varpå bommen tar fart. Så här minns Anders resten av händelseförloppet.

- Jag kom ihåg att det small till och sedan kom bommen snabbt. Jag hann inte flytta på mig utan träffades rätt i pannbenet där man är som hårdast och landade mellan ratten och travar-vinschen precis framför Mange som stod och styrde.

Hur ont gjorde det?

- Som ofta när man skadar sig ser det värre ut än det är men man ser att alla blir riktigt chockade. Kraften gick till stor del ner i ryggraden och det är klart att jag fick ont i nacken.

Anders skulle precis gå av sin vakt när det hände. Han gick ner för att vila direkt efter smällen men inte speciellt länge.

- Det var en dramatisk etapp med bleke och stormvindar om vartannat och påföljande natt blev rätt stökig med några segelbyten. Vi seglade sönder storseglet och inte långt därefter gick båten sönder.

Det blev alltså ingen sjukskrivning för Anders men han försäkrar att bara dagen efter kände han inte så mycket av det. Här är klippet!

Top