NÄSTA

Team Alvimedica får ett varmt välkomnande i Newport

Juni 13, 2014 @ 12:04:27   Foto Volvo Ocean Race

Foto Sander van der Borch/Team Brunel
Foto Sander van der Borch/Team Brunel

1 AV 4

Välkomna till den andra delen av ”Dock Talk”, en sammanfattning av nyheter och skvaller om Volvo Ocean Race 2014-15 som vi skickar ut varje vecka fram till tävlingen startar i Alicante den 4 oktober.

 

Trots att Volvo Ocean Race 2014-15 inte kommer till seglingstokiga Newport, Rhode Island förrän nästan om ett år är förväntningarna skyhöga i staden efter att Team Alvimedica kom dit i veckan.

 

Trots dåligt väder mötte en flotta av fans upp med båtar för att välkomna ”hemmalaget” som leds av skepparen Charlie Enright och Mark Towill, båda två från USA.

 

Team Alvimedicas unga testbesättning hade precis korsat Atlanten från Portugal under en tio dagar lång seglats där även en grupp erfarna Volvo Ocean Race-profiler hängde med ombord. Bland annat Stu Bannatyne som har seglat tävlingen inte mindre än sex gånger.

– Mottagandet var mer än vad jag hoppades på för att vara en regnig natt och det var väldigt snällt av alla att möta upp oss. Efter tio dagar på havet var det fantastiskt att komma till Newport, sade Enright om mottagandet och tillade att den långa havsetappen var en viktig milstolpe för laget.

– Det var ett stort steg för Alvimedica och vi hade bra väder hela vägen. Vi är nöjda med vad vi åstadkommit och ser fram emot vad som väntar. Nu kommer vi att fortsätta träna innan vi återvänder över Atlanten i juli.

 

Den tolfte upplagan av Volvo Ocean Race startar med ett in-port race i Alicante den 4 oktober och en vecka senare inleds den första etappen till Kapstaden. Newport kommer att vara värd för ett hamnstop i tävlingen i maj nästa år.

 

29 år gamla Enright, 25 år gamla Mark Towill, och resten av besättningen jobbade i ett ”tävlingsmode” ombord genom hela överfarten när de testade nybörjarseglarna och samtidigt övade sina egna färdigheter som havskappseglare.

 

Ett annat lag som har en del erfarenhet att hämta in på sina konkurrenter är Dongfeng Race Team som planerar att inkludera tre kinesiska nybörjarseglare i sin besättning. De har tränat upp seglarna i fråga och kommer att presentera sitt lag i Lorient, Frankrike den 26 juni.

 

De kan dock vara trygga med skepparen Charles Caudreliers stora kunskaper om tävlingen eftersom han seglade ombord på den franska båten Groupama som vann Volvo Ocean Race 2014-15.

 

Efter att hittills ha seglat 10 000 sjömil, inklusive en sträcka över Atlanten, tror Caudelier att hans besättning och de kinesiska aspiranterna har kommit en bra bit på vägen mot att vara redo för tävlingen. Han meddelade i veckan att hans lag hade nått ett nyckelsteg och att han sett prov på ”sann talang bland både de kineserna och övriga seglare”.

 

Team SCA har nu en välbehövlig paus från träning ombord på båten efter sina två seglatser över Atlanten. De tolv tjejerna i laget har lämnat Lanzarote och i deras väskor fanns ett träningsprogram som ska ”få igång dem, mjuka upp dem, få dem tillbaks till en normal rutin och dygnsrytm” enligt deras fystränare Santi Casanova.

 

Abu Dhabi Ocean Racing har också tagit ett kort sommaruppehåll från sin träningsbas i Cascais, Portugal. Nästa punkt på deras kalender är nu en seglats till Newport i slutet av juni. Efter det kommer de tillbaks till Europa för att tävla i regattan Cowes Week där de också kommer att genomföra sin officiella sjösättning den 6 augusti.

 

I Nederländerna fortsätter snacket att gå kring Volvo Ocean Race. Team Brunel, som tävlar för nationen, gör sitt för att bygga seglingens framtid i landet där sporten är en mycket vanlig fritidsaktivitet.

 

Skepparen Bouwe Bekking och hans manskap har gett 4000 holländska barn en liten modell av en Volvo Ocean 65:a som en del i ett skolarbete. Meningen med projektet är att barnen att engagera sig i segling.

 

Men de kommer behöva göra sina läxor eftersom även en lärobok kommer att delas ut till samtliga under varje etapp i tävlingen. Där kommer de lära sig om biologi, geografi, teknik och om livet ombord.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

SM I MATCH RACING FÖR DAMER

För andra året i rad avgörs SM i Matchracing för damer på Lidingö. De allra bästa lagen i Sverige är inbjudna att tävla om titeln Svensk Mästare och vinnarlaget bjuds i...

Video: Hårdvind i J/70!

Detta klipp blev viralt när det lades ut för ungefär ett år sedan. Det ko...

Video: Foiling på bro!

Filmskaparna Horue Movie har ännu en gång gjort en fantastisk video. Här foils...

Emelie Lindström - Bästa kvällen i ...

Emelie är en mångseglare från Göteborg, numera bosatt i Malmö. Hon brinner för all typ a...

Veckans regelsituation: "Med den hä...

Claes Lundin har sedan tidig ålder seglat allt från Laser, Flying Dutchman till...x