NÄSTA

Dansk seger i Volvo Spring Cup

Maj 19, 2014 @ 11:15:54   Foto Joachim Asscehnbrenner med protestflagg mot Johnie Berntsson i finalomgången av Volvo Spring Cup 2014 Foto: Fabian Bengtsson

Screen Shot 2014-05-19 at 11.28.11 AM
Screen Shot 2014-05-19 at 11.28.11 AM

1 AV 1

- och Viktor Ogemans lag kvalade in till Stena Match Cup efter seger i GKSS-derby

 

Volvo Spring Cup, kvaltävlingen till Stena Match Cup Sweden, har avgjorts i helgen på GKSS i Göteborg. Några av världens bästa matchracingseglare samlades i Långedrag och de två biljetter till att tävla i den stora världscuptävlingen på Marstrand gick till Joachi Aschenbrenner (DEN) och Viktor Ogeman (SWE)

 

Lätta vindar under lördagen gick över till en friskare bris när spänningen steg under finalseglingarna på söndagen där de bästa seglarna från gruppseglingarna samlades i en medaljserie. Där var svenske Johnie Berntssons Stena Sailing Team och det danska laget med Joachim Aschenbrenner var starkast. I vad som blev en avgörande match mellan dem lyckades Aschenbrenner sätta ett straff på Berntsson i starten, och även om straffet sedan kvitterades i en tät duell vid den sista rundningen kunde det danska laget behålla en knapp ledning fram till mållinjen. 

 

– Vi har haft bra fart och manövrar hela helgen. I finalseglingarna gjorde vi ett par riktigt bra starter som blev avgörande och sedan lyckades vi hålla oss lugna och behålla ledningarna, säger Joachim Aschenbrenner som tävlade på Marstrand 2012 när han fick ett wildcard till Stena Match Cup Sweden som 18-åring.

– Vi ser verkligen fram emot att komma tillbaks till Stena Match Cup och den här gången vill minst komma till kvartsfinal. Jag är ju jämngammal med evenemanget och ser fram emot att få fortsätta att fira på Marstrand i sommar.

 

En kvalplats delades också ut till det bästa svenska ungdomslaget i tävlingen. De tre unga svenska lagen i startfältet fick dock en tuff start på regattan. Efter att Viktor Ogemans, Nicklas Dackhammars och Hampus Appelgrens lag slagits ut ur tävlingen fick kvalkampen avgöras i en sail-off där lagen möttes på nytt. Det hela avgjordes tillslut en riktig rysarmatch mellan två GKSS-lag med Viktor Ogeman och Nicklas Dackhammar vid rodret. Ogeman tog en tidig ledning och trotts att Dackhammar var hack i häl kunde Viktor kontrollera matchen och segla hem en inbjudan till Stena Match Cup Sweden.

– Vi gick in med mycket aggressivitet och lyckades få den starten vi ville. Sedan hittade vi mer tryck i vinden än Nicklas på det första benet och kunde kontrollera matchen, säger Viktor Ogeman som just nu är rankad på 17:e plats i världen.

– Det känns väldigt gott att vinna en plats i Stena Match Cup men det har varit upp och ner med känslorna i helgen. Vi kom hit med gott självförtroende men seglade sedan inte all så bra som vi ville. Nu ska vi till Marstrand i sommar och vi vill visa att vi kan prestera mot världens bästa matchracinglag. Vi har en bit kvar till toppen men vi har också en chans att slå ur underläge.

 

Resultat Volvo Spring Cup 

 

Sail-Off Svenska Ungdomslag

Viktor Ogeman - Hampus Appelgren 1-0
Viktor Ogeman - Nicklas Dackhammar 1-0

 

Medaljgrupp

1. Joachim Aschenbrenner (DEN) - 4p
2. Johnie Berntsson (SWE) - 4p
3. Staffan Lindberg (FIN) - 2p
4. Rasmus Viltoft (DEN) - 2p
5. Magnus Holmberg (SWE) - 1p
6. Reuben Corbett (NZL) - 1p

 

Grundomgång Grupp A

1. Rasmus Viltoft (DEN) - 4p
2. Magnus Holmberg (SWE) - 4p
3. Reuben Corbett (NZL) - 3p
4. Nicolai Sehested (DEN) - 3p
5. Lucas Lier (DEN) - 2p
6. Viktor Ogeman (SWE) - 0p

 

Grundomgång Grupp B

1. Staffan Lindberg (FIN) - 4p
2. Joachim Aschenbrenner (DEN) - 4p
3. Johnie Berntsson (SWE) - 3p
4. Mark Lees (GBR) - 2p
5. Nicklas Dackhammar (SWE) – 2p
6. Hampus Appelgren (SWE) – 0p

 

Stena Match Cup firar i år sitt 20-årsjubileum och avgörs 30 juni-5 juli 2014. Totalt kommer 14 lag att delta – förutom åtta lag med Tourkort till Alpari World Match Racing Tour och de två lag som kvalat in via Volvo Spring Cup, delas fyra wildcard ut och vilka de går till avslöjas de kommande veckorna.
Stena Match Cup Sweden 2013 slog nya sportsliga och publika rekord och de 118 000 besökarna under tävlingsveckan såg svensken Björn Hansen med besättning försvara sin titel i tävlingen. 

 

För mer information:
Fabian BengtssonKOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

27545600_944937685664829_2995990580207471137_n

Bildbomb: Vems ansvar är det att st...

Stormar är utan tvekan det värsta en båt kan utsättas för. Det spelar ingen roll hur mycket grund du seglar upp på eller andra båtar du krockar med. En o...

Att tänka på innan du köper en crui...

Det är otroligt mycket lättare att ge sig ut på sitt dröm-äventyr...

Båtbygge behöver inte vara så svårt

Varför inte bygga din egen segelbåt? Ben såg en liknande segelbåt i ...

Kvällstips: Filmen The Mercy - Base...

För den som inte hört talas om filmen The Mercy är det på tiden. Filme...

9 tips för att leva billigt på en s...

Många är det om drömmer om att flytta in i en segelbåt och segla v&au...
x