NÄSTA

Unga seglare slåss om kvalplats till Marstrand

Maj 13, 2014 @ 11:18:48   Foto DAN LJUNGSVIK

iktor Ogeman och Team Accure i Stena Match Cup Sweden 2012. FOTO DAN LJUNGSVIK
iktor Ogeman och Team Accure i Stena Match Cup Sweden 2012. FOTO DAN LJUNGSVIK

1 AV 1

Den 17-18 maj avgörs Volvo Spring Cup i Göteborg där tolv matchracinglag gör upp om en kvalplats till årets stora matchracingregatta – Stena Match Cup Sweden på Marstrand. I år är konkurrensen extra hård bland unga svenska talanger eftersom en kvalplats går till det bästa ungdomslaget i helgens tävling.

 

Volvo Spring Cup fungerar som kvaltävling till Stena Match Cup Sweden och precis som tidigare år kommer flera av världens bästa matchracingseglare vara på plats. Förutom vinnaren i regattan går också det bästa svenska ungdomslaget vidare till världscuptävlingen på Marstrand. En av de unga besättningarna som just nu förbereder sig inför Volvo Spring Cup är Team Accure och deras skeppare Viktor Ogeman som klättrat på den internationella rankingen de senaste åren.

– Vår målsättning är att kvala in till Stena Match Cup som det bästa svenska ungdomslaget men det är klart att vi siktar på att vinna hela tävlingen. Vi har det inom räckhåll men konkurrensen är väldigt hård både om segern och för att ta ungdomsplatsen, säger Victor Ogeman som tävlade på Marstrand med sitt lag för första gången 2012.

– Vi vill visa att vi kan prestera bra i en så stor tävling för vårt långsiktiga mål är att ta en fast plats på världscupen.

 

Förra årets vinnare av Volvo Spring Cup, Staffan Lindberg (FIN) och hans Alandia Sailing Team, kommer tillbaks för att återigen slåss om segern. Förra året var de väldigt nära att ta sig till semifinal på Marstrand och i år vill de nå ännu längre.

– Det var en sur förlust i kvartsfinalen på Marstrand förra året men det känns som att vi har mer att hämta i årets tävlingen. Vi känner att vi har minst lika bra manövrar och båtfart som våra tuffaste konkurrenter, men det är verkligen inte enkelt på den här nivån och det finns många duktiga lag i startfältet till Spring Cup. Vi måste segla på toppen av vår förmåga för att vinna, säger Staffan Lindberg som tävlar för Finland men har flera svenskar i besättningen.

 

Volvo Spring Cup seglas i Göteborg på GKSS i Långedrag och första starten går på lördag 17 maj klockan 9.30. Följ tävlingen på Twitter!

 

Startfält Volvo Spring Cup:

Nicolai Sehested (DEN)

Staffan Lindberg (FIN)

Joachim Aschenbrenner (DEN)

Reuben Corbett (NZL)

Viktor Ogeman (SWE) – Ungdomslag

Mark Lees (GBR)

Rasmus Viltoft (DEN)

Lucas Lier (DEN)

Hampus Appelgren (SWE) – Ungdomslag

Nicklas Dackhammar (SWE) – Ungdomslag

Johnie Berntsson (SWE)

Magnus Holmberg (SWE)

 

Stena Match Cup firar i år sitt 20-årsjubileum och avgörs 30 juni-5 juli 2014. Totalt kommer 14 lag att delta – förutom åtta lag med Tourkort till Alpari World Match Racing Tour och de två lag som kvalar in via Volvo Spring Cup, delas fyra wildcard ut och vilka de går till avslöjas de kommande veckorna. 2013 slog man nya sportsliga och publika rekord och de 118 000 besökarna under tävlingsveckan såg svensken Björn Hansen med besättning försvara sin titel i tävlingen.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

5 fantastiska platser som bara nås ...

Det finns så otroligt många olika plaser på jorden och den ena överträffar den andra. Många platser är än osedda och andra nås bara med b&ari...

Vårtecken till 100 % i Uppsala (vid...

I Uppsala nalkas det vår och seglarna klättrar på väggarna för a...

Svenska Radial killar topp 10 på JEM

Ludde Lindqvist och Olle Lindbom blev topp 10 på JEM i Laser Radial i veckan....

Städningen fortsätter efter stormen...

Stormen Emma tog över norra Wales i mars och än idag pågår städn...

Tom Cruise seglar (video)

Minns ni inför finalen 2013 i America´s Cup när Tom Cruise kom på bes...x