Dahlberg/Bergström har silverchans, Allansson total cupseger

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström tog silver i världscupen på Mallorca. - En av svensk seglings största framgångar sedan medaljerna vid OS i London 2012, menar förbundskapten Magnus Grävare. Här placerar de sig väl även i grundomgången nu i Hyères, Frankrike.

Pressrelease från SSF:

Dahlberg/Bergström har silverchans i världscupseglingen

På förra världscuptävlingen på Mallorca i början av april tog 470-besättningen en silvermedalj; nu visar Anton Dahlberg och Fredrik Bergström att de hör hemma i den absoluta toppen. Idag avslutas världscuptävlingen med finaler, vilket också blir avslutningen på säsongens hela världscup i segling i de olympiska klasserna. Inför finalen startar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström på en fjärdeplacering och har med 3 poäng till trean 8 poäng till tvåan, en bra chans att ta en brons- eller silvermedalj.

Pressrelease GKSS:

Björn Allansson har chans att vinna världscupen

OS-hoppet i finnjolle, Björn Allansson, avancerade igår till en 6:a i Världscupen i Hyeres, Frankrike. Detta gör att han avancerar till en första plats i den totala Världscupen, och i morgon har han chans att vinna hela världscupen. Världscupen består av fem deltävlingar; Qingdao, Melbourne, Miami, Mallorca och avslutas nu i Hyeres. Björn som vann Världscupen i Melbourne, låg på en tredjeplats i den sammanlagda Världscupen inför Hyeres. Nu satsar Björn på att vinna den sammanlagda Världscupen som en del i satsningen mot OS-medalj i Rio 2016. - Det kortsiktiga målet är att vinna den sammanlagda Världscupen. Det målet ligger nu snubblande nära, med bara en dag kvar. Fokus ligger på att få till starterna, det är A och O skriver Björn från Frankrike.

GKSS chefstränare Thomas Rahm konstaterar glatt på fredagskvällen att "Björn har presterat sin kanske bästa segling någonsin under den här veckan. Han har äntligen fått ordning på sina starter, då blir det enklare. De allra bästa är med och seglar och det ska bli riktigt spännande att se Björn i framtiden."

Officiell hemsida för världscuptävlingen i Hyères med fullständiga resultat hittar du på , Toulon Provence Méditerrannée.

Top